Ως παράνομο προϊόν απέστειλε στον εισαγγελέα κ. Παναγιωτόπουλο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς το μαγνητοσκοπημένο υλικό που του διαβιβάστηκε από τη Βουλή και το οποίο αφορά τις καταγγελίες του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παύλου Χαϊκάλη, περί απόπειρας χρηματισμού.

Να σημειωθεί πως το ντοκουμέντο δεν ανοίχτηκε από τον πρωθυπουργό, μόλις έφτασε στο γραφείο του, και εστάλη αμέσως στον εισαγγελέα ως παράνομα αποκτηθέν υλικό. 

Νωρίτερα, το DVD έφτασε στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Σύμφωνα με τον νόμο, αμέσως ο Χαράλαμπος Αθανασίου, χωρίς να ανοίξει τον φάκελο, τον διαβίβασε στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, Παν. Παναγιωτόπουλο, που διεξάγει τη σχετική έρευνα.

Εν τω μεταξύ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες απέστειλαν σε όλους τους αρχηγούς των κομμάτων, απόσπασμα οκτώ λεπτών από το βίντεο, συνολικής διάρκειας δύο ωρών, με την απόπειρα χρηματισμού του Παύλου Χαϊκάλη.

Το υλικό αποτελείται από οπτικό υλικό της πρώτης συνάντησης του κ. Χαϊκάλη με τον μεσάζοντα, ενώ το δεύτερο μέρος αφορά μόνο σε ηχητικό απόσπασμα από τη δεύτερη συνάντηση των δύο ανδρών.