Αιχμές αφήνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση της εισαγγελίας στην καταγγελία του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παύλου Χαϊκάλη.

Κύκλοι της Κουμουνδούρου τονίζουν ότι προκύπτουν αναπάντητα ερωτηματικά σχετικά με την αδράνεια της εισαγγελικής αρχής, που ενώ είχε επί μέρες στην κατοχή της αποδεικτικό οπτικοακουστικό υλικό τέλεσης απόπειρας δωροδοκίας βουλευτή, δεν εξέδωσε εντολή αυτόφωρης διαδικασίας για τον δράστη. 

Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ τόνιζε ότι «αναμένουμε η Δικαιοσύνη να πράξει άμεσα το καθήκον της. Το μαχαίρι πρέπει να φτάσει στο κόκκαλο. Να αναζητηθούν ευθύνες από τους υπαιτίους όσο ψηλά κι αν βρίσκονται».

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, σημείωσε για την υπόθεση ότι πρόκειται για μια σημαντική καταγγελία, σημειώνοντας ότι δεν θέλει να κάνει δηλώσεις αν δεν έχει στοιχεία για το πόσο σοβαρή είναι και πόσο μπορεί να επηρεάσει. «Όταν δεν υπάρχει κοινοβουλευτική και κοινωνική πλειοψηφία και ο πρωθυπουργός εξαγγέλει ότι έχει μαξιλαράκι για τους 180 έχει κάνει μια ολισθηρή επιλογή. Η χώρα πρέπει να βγει από τον βούρκο» τόνισε στο πλαίσιο της συνάντησης με την Ρένα Δούρου.