Μήνυση κατά Παύλου Χαϊκάλη πρόκειται να καταθέσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με αφορμή συνέντευξη του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού τονίζεται:

«Η απόλυτη συκοφαντία και αθλιότητα στην κορύφωσή τους. Ο Πρωθυπουργός καταθέτει άμεσα μήνυση και ζητά την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών».

Κυβερνητικοί κύκλοι ξεκαθάριζαν ότι η μήνυση αφορά τον Παύλο Χαϊκάλη και αυτά που είπε στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι δικηγόροι εάν κρίνουν ότι χρειαστεί, ότι θα προχωρήσουν σε περαιτέρω ενέργειες με βάση την εξέλιξη της διαδικασίας. 

Σημειώνεται πως ο κ. Χαϊκάλης, μεταξύ άλλων, στη συνέντευξή του στο MEGA, είπε ότι ο άνθρωπος που τον προσέγγισε του ανέφερε ότι ενεργούσε εκ μέρους του Πρωθυπουργού και ενός τραπεζίτη.

Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων διευκρίνισε πως ο ίδιος δεν μπορεί να πει αν αυτά που ανέφερε το πρόσωπο που τον προσέγγισε είναι αληθή, αλλά απλώς μεταφέρει τι του είπε.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός, νωρίτερα απέστειλε στον εισαγγελέα κ. Παναγιωτόπουλο το μαγνητοσκοπημένο υλικό που του διαβιβάστηκε από τη Βουλή ως παράνομο.

Να σημειωθεί πως το ντοκουμέντο δεν ανοίχτηκε από τον πρωθυπουργό, μόλις έφτασε στο γραφείο του, και εστάλη αμέσως στον εισαγγελέα ως παράνομα αποκτηθέν υλικό.

Η απάντηση του Παύλου Χαϊκάλη

«Κοιμάμαι ήσυχος με τη συνείδηση μου» σχολίασε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Παύλος Χαϊκάλης για τη μήνυση που θα καταθέσει ο Πρωθυπουργός. «Παρ' ότι ο μεσάζων εμπλέκει το όνομα του πρωθυπουργού, εγώ δεν τον κατηγορώ», σημείωσε. 

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό STAR επεσήμανε: 

«Μου δίνεται η ευκαιρία να του κάνω και εγώ για ψευδή καταμήνυση.  Ο Σαμαράς μέσα στον τρόμο του κάνει και μηνύσεις. Το θέμα είναι πολιτικό και έχει προσωπική ευθύνη ο κ. Σαμαράς».