Γράφει ο Παναγιώτης Τζαννετάτος

Βούρκο χαρακτήρισε ο Σπύρος Λυκούδης την ανακοίνωση των ανεξάρτητων βουλευτών, Οδυσσέα Βουδούρη και Θοδωρή Παραστατίδη, που φωτογράφιζε όσους άλλαξαν στάση από την ψηφοφορία του προϋπολογισμού, στην ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Τους χαρακτήρισε, επίσης, «πολιτικά σκουλήκια» και προανήγγειλε ότι θα καταθέσει μήνυση εναντίον τους. 

Με παρέμβαση του στο Mega o Σπύρος Λυκούδης είπε:

Δεν πίστευα στα αυτιά μου. Εκπέμπει αδικαιολόγητο βούρκο και είναι ηλίθια η ανακοίνωση. Εγώ έχω υποστηρίξει την εκλογή Πρόέδρου από τον Μάιο. Είναι πολιτικά σκουλίκια, δεν έχουν αυτοσυγκράτηση. Θα μηνυθούν, αλλά δεν έχουν τσίπα. Απεθύνομαι στον Αλέξη Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ, αν θέλει να σταθεί όρθιος, να μην δεχθεί να εντάξει στα ψηφοδέλτια του αυτά τα άθλια υποκείμενα

Από την πλευρά του ο Γρηγόρης Ψαριανός με παρέμβασή του στον ΣΚΑΪ έκανε λόγο για «άθλιους και ξεφτιλισμένους», τονίζοντας ότι οι κ. Βουδούρης και Παραστατίδης «εκτελούν συμβόλαια, περιπλανώμενοι πολιτικάντηδες που δίνουν εξετάσεις για να πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ... Καλύτερα να εκτελείς συμβόλαιο που σού αναθέτουν παρά να λειτουργείς μόνος σου...»

Από την πλευρά του ο Σταύρος Θεοδωράκης σε δήλωσή του επεσήμανε: 

«Ο καθένας σε αυτόν τον μικρό τόπο είναι γνωστός για την ιστορία του. Και ο Σπύρος Λυκούδης είναι γνωστός για την εντιμότητά του αλλά και την καθαρότητα των απόψεών του. Ας αναζητήσουν αλλού υλικό για τα δόντια τους τα τρωκτικά της πολιτικής».

Είναι πάντως ντροπιαστικό κάποιοι εκμεταλλευόμενοι το νοσηρό κλίμα των τελευταίων ωρών να προσπαθούν να ενοχοποιήσουν την ψήφο των βουλευτών και μάλιστα εκείνων των βουλευτών που έχουν διακριθεί για την τολμηρότητά τους».

Μιλώντας στο newpost, ο Θεόδωρος Παραστατίδης υποστηρίζει ότι παρεξηγήθηκε το πνεύμα της ανακοίνωσής τους και κάνει λόγο για σκόπιμη διαστρέβλωση της ανακοίνωσης.

Στην ανακοίνωσή τους, οι βουλευτές Παραστατίδης και Βουδούρης άφηναν υπόνοιες για όσους βουλευτές άλλαξαν στάση απέναντι στην κυβέρνηση από την ψηφοφορία του προϋπολογισμού, στην ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή  και ζητούσαν από τους εν λόγω βουλευτές να απόσχουν από την ψηφοφορία για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

Τονίζουν ότι η προεδρική εκλογή πρέπει να πραγματοποιηθεί «χωρίς την σκιά του χρηματισμού». Οι δύο βουλευτές καλούν «να συμφωνηθεί μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων το πρόσωπο του επόμενου Προέδρου, που θα εκλέξει η επόμενη Βουλή» εξηγώντας ότι «η εκλογή προέδρου από την παρούσα Βουλή, εκτός από εξαιρετικά απίθανη που ήταν μέχρι σήμερα, καθίσταται πλέον και προβληματική αν ευοδωθεί, εφόσον θα επισκιάζεται από υπόνοιες χρηματισμού».