Breaking News

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Ισχυρός σεισμός στην Τουρκία

current views are: 5

20 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση07:08

Οι καταγγελίες Χαϊκάλη περί απόπειρας χρηματισμού βάζουν «φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό

Οι καταγγελίες Χαϊκάλη περί απόπειρας χρηματισμού βάζουν φωτιά στο πολιτικό σκηνικό

Δημοσίευση 07:08’
αρθρο-newpost

Οι καταγγελίες Χαϊκάλη περί απόπειρας χρηματισμού βάζουν φωτιά στο πολιτικό σκηνικό

Οι καταγγελίες Χαϊκάλη περί απόπειρας χρηματισμού βάζουν φωτιά στο πολιτικό σκηνικό
 
Σε μάχη «χαρακωμάτων» αναμένεται να εξελιχθεί ο δεύτερος γύρος της ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς οι καταγγελίες Χαϊκάλη για απόπειρα χρηματισμού του δημιούργησαν αλυσιδωτές αντιδράσεις και άνευ προηγουμένου διαμάχες, οι οποίες επεκτάθηκαν και στους ανεξάρτητους βουλευτές.
 
Χθες το βράδυ, ο Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε την πρόθεση του να καταθέσει μήνυση κατά του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με αφορμή την τοποθέτησή του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, όπου είχε ισχυριστεί ότι ο άνθρωπος που τον προσέγγισε του ανέφερε ότι ενεργούσε εκ μέρους του Πρωθυπουργού και ενός τραπεζίτη.
 
Από την πλευρά του ο Πάνος Καμμένος, και παρά το γεγονός ότι δεν αφορούσε τον ίδιο η μήνυση απάντησε στον πρωθυπουργό, στους ίδιους τόνου:
 
«Μου δίνεται η ευκαιρία να του κάνω και εγώ για ψευδή καταμήνυση.  Ο Σαμαράς μέσα στον τρόμο του κάνει και μηνύσεις. Το θέμα είναι πολιτικό και έχει προσωπική ευθύνη ο κ. Σαμαράς».
 
Αλυσιδωτές αντιδράσεις στο πολιτικό σκηνικό
 
Οι καταγγελίες του Παύλου Χαϊκάλη έβαλαν στην κυριολεξία φωτιά στο πολιτικό σκηνικό, και σε συνέχεια τους, οι ανεξάρτητοι βουλευτές Οδυσσέας Βουδούρης και Γιάννης Παραστατίδης, υποστήριξαν τα όσα κατήγγειλε ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. «δημιουργούν μια βαριά σκιά για όλους τους βουλευτές που άλλαξαν στάση απέναντι στην κυβέρνηση, από την ψηφοφορία του Προϋπολογισμού σε εκείνην για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» και τους κάλεσαν να απέχουν από την επόμενη ψηφοφορία.
 
Στην ανακοίνωση, απάντησαν με οργισμένο τρόπο τόσο ο Σπύρος Λυκούδης, όσο και ο Γρηγόρης Ψαριανός. Από την πλευρά του, ο κ. Λυκούδης έκανε λόγο για «πολιτικά σκουλίκια που δεν έχουν αυτοσυγκράτηση» και προανήγγειλε την κατάθεση μήνυσης σε βάρος του.
 
Στο ίδιο μήκος κύματος, ο κ. Ψαριανός έκανε λόγο για «άθλιους και ξεφτιλισμένους», τονίζοντας ότι οι κ. Βουδούρης και Παραστατίδης «εκτελούν συμβόλαια, περιπλανώμενοι πολιτικάντηδες που δίνουν εξετάσεις για να πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ».
 
Το χρονικό της υπόθεσης
 
Το γαϊτανάκι των καταγγελιών ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής, όταν ο Λάκης Λαζόπουλος αποκάλυψε πως έχει δει υλικό με προσπάθεια χρηματισμού βουλευτή εν ενεργεία και συγκεκριμένα του Παύλου Χαϊκάλη και πως τα στοιχεία όλα είναι στον Εισαγγελέα.
 
Στην ίδια εκπομπή, λίγο αργότερα, επιβεβαίωσε την καταγγελία ο ίδιος ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων,  που ισχυρίστηκε πως του προσέφεραν 700.000 ευρώ, διακανονισμό του δανείου και συμβόλαιο με διαφημιστικές εταιρίες, δηλαδή μια προσφορά που κυμαίνεται από τα δύο έως τρία εκατομμύρια.
 
Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε λίγες ώρες αργότερα ο πρόεδρος του κόμματος που έφερε στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για το πως καταγράφηκαν οι συναντήσεις του κ. Χαϊκάλη με τον Γιώργο Αποστολόπουλο, ο οποίος σημειωτέον διατέλεσε σύμβουλος του Πάνου Καμμένου.
 
Το Μέγαρο Μαξίμου, αντιδρώντας στους ισχυρισμούς Χαϊκάλη έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του κ. Αποστολόπουλου από συσκέψεις με τον Πάνο Καμμένο. 
 
Μάλιστα, ο ίδιος, απαντώντας στις καταγγελίες εξαπέλυσε επίθεση κατά του κ. Καμμένου επεσήμανε:
 
«Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, «με έκπληξη και οργή παρακολουθώ στα ΜΜΕ να με εμπλέκουν σε πολιτικές “βεντέτες”, υποκινούμενες από δόλια κομματικά συμφέροντα.  Πρόκειται για θεατρικό αστυνομικό σενάριο με πρωταγωνιστή έναν έμπειρο κωμικό ηθοποιό και σκηνοθέτη και έναν μανιώδη σόουμαν πολιτικό αρχηγό».
 
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, πάντως έστειλαν στη Βουλή απόσπασμα 8 λεπτών από το βίντεο συνολικής διάρκειας δύο ωρών από τις καταγεγραμμένες συνομιλίες, ενώ η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας έστειλε το υλικό στους αρχηγούς των κομμάτων.
 
Σημειώνεται πως ο πρωθυπουργός απέστειλε το υλικό πίσω στην εισαγγελία ως παράνομο. 

σχετικα αρθρα