Γράφει ο Παναγιώτης Τζαννετάτος

Τη μη προβολή του επίμαχου βίντεο με την απόπειρα δωροδοκίας του βουλευτή των ΑΝΕΛ, κ. Χαϊκάλη αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Το θέμα έθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Τάκης Ρήγας ο οποίος επικαλέστηκε τη μορφή του βίντεο (δηλαδή προιόν συρραφής και μικρής διάρκειας) και πρότεινε να μην ασχοληθεί η Επιτροπή μμε την ουσία της υπόθεσης. Στην ίδια γραμμή συντάχθηκαν οι εκπρόσωποι της ΝΔ, του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώντας ότι το βίντεο είναι προσβλητικό για τα πολιτικά ήθη.

Σε αντίθετη γραμμή κινήθηκαν οι εκπρόσωποι των ΑΝΕΛ, η Χ.Α. και οι ανεξάρτητοι δημοκρατικοί βουλευτές κρίνοντας ότι από τη στιγμή που έχουν λάβει το βίντεο θα έπρεπε και να το δουν.

Ακόμα η Επιτροπή αποφάσισε να ζητήσει από την Δικαιοσύνη την επίσπευση των ερευνών για να μην υπάρχουν σκιές στο πολιτικό σύστημα. 

Για το λόγο αυτό ο κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης θα μεταβεί στον Άρειο Πάγο, στην εισαγγελέα κ. Κουτζαμάνη, και θα ζητήσει να ενημερωθεί όχι για την ουσία αλλά για την διαδικασία που θα ακολουθηθεί στην υπόθεση προβάλλοντας την ανάγκη της άμεσης διελεύκανσης.

Τέλος, η Επιτροπή θα καλέσει την προσεχή Δευτέρα τον κ. Παραστατίδη και τον κ. Βουδούρη για να δώσουν εξηγήσεις σε ό,τι αφορά την επιστολή που εξέδωσαν την Παρασκευή.

 

TAGS