Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Τον ρόλο του παρατηρητή επιλέγει το ΠΑΣΟΚ και στην υπόθεση της απόπειρας δωροδοκίας του βουλευτή Χαϊκάλη που διερευνά η δικαιοσύνη.

Η Χαριλάου Τρικούπη περιορίστηκε σε μια μετρημένη ανακοίνωση ζητώντας έλεγχο και διερεύνηση της υπόθεσης σε βάθος κι από κει και πέρα δεν αναμείχθηκε καθόλου στα γεγονότα.

Στο ΠΑΣΟΚ διαπιστώνεται μια έκδηλη ανησυχία για το κλίμα πόλωσης που κυριαρχεί στην πολιτική ζωή εν μέσω της προεδρικής εκλογής, ενώ θεωρεί πως η όποια ανάμειξη του κόμματος στην επίμαχη υπόθεση μόνο ζημιά θα του προκαλέσει.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει δώσει οδηγίες να μην εμπλακούν τα στελέχη του στην ουσία ή στο παρασκήνιο της υπόθεσης και στρέφει το ενδιαφέρον του μόνο στις εκλογές που πιστεύει πια ότι είναι αναπόφευκτες.

Αυτήν την στάση θα προσπαθήσει να τηρήσει εως τις 29 Δεκεμβρίου, οπότε και θα γίνει η τρίτη ψηφοφορία και αμέσως μετά θα θέσει το ΠΑΣΟΚ δημοκρατική παράταξη σε θέση προεκλογικής μάχης.

Το επιτελείο επί των οργανωτικών της Χαριλαου Τρικούπη εχει ξεκινήσει ήδη την συγκρότηση ψηφοδελτίων στα οποία συμμετέχουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλα και της κεντροαριστεράς ,ενώ περιμένει και τις επόμενες κινήσεις του Γιώργου Παπανδρέου.

Πάντως οι όποιες ανακοινώσεις του κ. Παπανδρέου δεν πρόκειται να γίνουν προτού ολοκληρωθεί η προεδρική εκλογή τέλος Δεκεμβρίου. Οι πληροφορίες αναφέρουν οτι τις πρώτες ημερες του χρόνου θα εχει ξεκαθαρίσει απολύτως το τοπίο για το εάν ο Παπανδρέου κατεβάσει κόμμα στις εκλογές και επιμένουν οτι οι συνεργάτες του πρωην πρωθυπουργού έχουν αρχίσει να βολιδοσκοπουν παλαιότερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ζητώντας τους να στρατευθούν στο νέο κόμμα ή ακομη και να ενταχθούν στα ψηφοδέλτια εφόσον προχωρήσει ο σχεδιασμός.