current views are: 1

20 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση16:14

Μαζεύουν υπογραφές για να επαναφέρουν τη συναινετική εκλογή Προέδρου

Να επαναφέρουν το κείμενο για συναινετική εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας με ταυτόχρονη αναθεώρηση του Συντάγματος και συμφωνία για προκήρυξη εκλογών εντός του 2015, επιχειρούν τις τελευταίες ώρες οι 8 βουλευτές.

Δημοσίευση 16:14’
αρθρο-newpost

Να επαναφέρουν το κείμενο για συναινετική εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας με ταυτόχρονη αναθεώρηση του Συντάγματος και συμφωνία για προκήρυξη εκλογών εντός του 2015, επιχειρούν τις τελευταίες ώρες οι 8 βουλευτές.

Γράφει ο Παναγιώτης Τζαννετάτος

Να επαναφέρουν το κείμενο για συναινετική εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας με ταυτόχρονη αναθεώρηση του Συντάγματος και συμφωνία για προκήρυξη εκλογών εντός του 2015, επιχειρούν τις τελευταίες ώρες οι 8 βουλευτές.

Οι διαφορές με την προηγούμενη απόπειρα είναι ότι βουλευτές που τότε είχαν αρνηθεί να ψηφίσουν, πλέον δείχνουν να το σκέφτονται, ενώ  σε αυτή τη φάση τουλάχιστον, μετέχουν ενεργά και συνάδελφοί τους από το ΠΑΣΟΚ, μερικοί εκ των οποίων μάλιστα είναι στενοί συνεργάτες του ίδιου του Βαγγέλη Βενιζέλου.

Εκείνοι που «τρέχουν» το νέο εγχείρημα, ευελπιστούν ότι θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν αρκετές υπογραφές, με ορισμένους να δηλώνουν ήδη ότι ο συνολικός αριθμός έχει ξεπεράσει τους 15. 

Ωστόσο, οι τελευταίες εξελίξεις με τις καταγγελίες των ΑΝΕ.Λ. περί χρηματισμού έχουν καθυστερήσει κάπως τις εξελίξεις, γεγονός που τους αναγκάζει  να εντείνουν τις προσπάθειές τους, ως και την Τρίτη όπου διεξάγεται η επόμενη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου. 

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι συγκεντρώνεται ο απαιτούμενος αριθμός βουλευτών για την εκλογή του κ. Δήμα στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα. Και αυτό γιατί υπάρχουν ήδη ορισμένοι που έχουν προχωρήσει στην απέναντι όχθη του Ρουβίκωνα.

Για παράδειγμα ο Π. Μουτσινάς (του προτάθηκε να υπογράψει αλλά αρνήθηκε), φέρεται να έχει ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με την Κουμουνδούρου και ιδιαίτερα με τον Γ. Δραγασάκη που μαζί με τους Μ. Ανδρουλάκη και Μ. Μπόλαρη, εμφανίζονται τις τελευταίες μέρες ως ενιαίο μπλοκ. Αυτό γίνεται σε μια ευρύτερη προσπάθεια συνεννόησης με την αξιωματική αντιπολίτευση που δεν έχει όμως τα χαρακτηριστικά των Οδ. Βουδούρη και Θ. Παραστατίδη, οι οποίοι έχουν φτιάξει την δική τους ομάδα.

Την ίδια ώρα υπάρχουν και βουλευτές που ακόμα το σκέφτονται και δεν έχουν αποφασίσει τη στάση που θα κρατήσουν, όπως ο Γιάννης Κουράκος. Ο ανεξάρτητος βουλευτής δηλώνει δηλώνει ότι προβληματίζεται από το γεγονός ότι στους υπογράφοντες υπάρχουν και πρόσωπα που έχουν πει το όνομα του κ. Δήμα στην πρώτη ψηφοφορία.


σχετικα αρθρα