current views are: 2

20 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση19:19

Αντιπαραθέσεις στη Βουλή για τις καταγγελίες Χαϊκάλη

Πολλές αντιπαραθέσεις προκάλεσαν και σήμερα στη Βουλή, οι καταγγελίες του Παύλου Χαϊκάλη περί απόπειρας χρηματισμού του, καθώς και οι χθεσινές προτροπές των ανεξάρτητων βουλευτών, Οδυσσέα Βουδούρη και Θεόδωρου Παραστατίδη.

Δημοσίευση 19:19’
αρθρο-newpost

Πολλές αντιπαραθέσεις προκάλεσαν και σήμερα στη Βουλή, οι καταγγελίες του Παύλου Χαϊκάλη περί απόπειρας χρηματισμού του, καθώς και οι χθεσινές προτροπές των ανεξάρτητων βουλευτών, Οδυσσέα Βουδούρη και Θεόδωρου Παραστατίδη.

Πολλές αντιπαραθέσεις προκάλεσαν και σήμερα στη Βουλή, οι καταγγελίες του Παύλου Χαϊκάλη περί απόπειρας χρηματισμού του, καθώς και οι χθεσινές προτροπές των ανεξάρτητων βουλευτών, Οδυσσέα Βουδούρη και Θεόδωρου Παραστατίδη, να απόσχουν από τις επόμενες ψηφοφορίες για ανάδειξη Προέδρου Δημοκρατίας, όσοι ανεξάρτητοι βουλευτές ακολούθησαν φιλοκυβερνητική γραμμή κατά την πρόσφατη ψηφοφορία και στήριξαν την υποψηφιότητα του Στ. Δήμα.

Φορτισμένη υπήρξε η τοποθέτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Χρήστου Αηδόνη, ο οποίος ένοιωσε να φωτογραφίζεται στην ανακοίνωση των δύο βουλευτών, και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως ανέχεται την συμπεριφορά τους, προκειμένου να εκμεταλλευτεί τις εντυπώσεις και να καταλάβει την εξουσία.

Αντίστοιχες τοποθετήσεις υπήρξαν και από πλευράς συμπολίτευσης: Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης, διέκρινε στις εξελίξεις “μια προσπάθεια να διακοπεί η πορεία της χώρας προς το ξέφωτο, από ανθρώπους που καταγγέλλουν τα πάντα, με μοναδικό στόχο την κατάληψη της εξουσίας από κάποιους”.

“Με το αρχικό σχέδιο της κατάληψης της εξουσίας, λέγονται και πράγματα που έχουν ποινικές συνέπειες, προς εκφοβισμό των βουλευτών” υποστήριξε ο κος Καραγκούνης, ενώ επικαλέστηκε και τη νομική του ιδιότητα για να εκτιμήσει πως ο Πάνος Χαϊκάλης, έχει ήδη διαπράξει δύο ποινικά αδικήματα: Το ένα είναι η χρησιμοποίηση προϊόντος υποκλοπής σε βαθμό κακουργήματος, και το άλλο η χρηματοδότηση του Γ. Αποστολόπουλου, προκειμένου να παίξει στο Χρηματιστήριο για λογαριασμό του.

“Δεν είναι δυνατόν να προχωρήσει άλλο η κατάσταση σ’ αυτό το κλίμα” παρατήρησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τριαντάφυλλος, ζητώντας “καθαρές τοποθετήσεις” απ’ όλα τα κόμματα, και ενεργοποίηση της Δικαιοσύνης.

“Αν δεν επιτύχουμε να εκλέξουμε Πρόεδρο Δημοκρατίας, κι αν ένα ή περισσότερα κόμματα προχωρήσουν στη συγκρότηση ψηφοδελτίων με πρόσωπα που έπαιξαν ρόλο που δεν τους τιμά στην παρούσα συγκυρία, τότε πολύ εύκολα μπορεί να κατηγορηθούν τα εν λόγω κόμματα πως τα ψηφοδέλτιά του είναι προϊόντα συναλλαγών” παρατήρησε ο κος Τριαντάφυλλος.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υιοθετεί τίποτε από τις αλληλοκατηγορίες και αυτά που έχουν καταγγελθεί” δήλωσε ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Θεόδωρος Δρίτσας. “Μετά απ’ τη σημερινή κορύφωση του ευτελισμού κάθε πολιτικής και κοινοβουλευτικής λειτουργίας, η μόνη απάντηση είναι πως “θα συναντηθούμε στις κάλπες”. Αφού στη Βουλή δεν μπορεί να λειτουργήσει τίποτα, μόνον ο ελληνικός λαός μπορεί να δώσει απάντηση στα αδιέξοδα και σ’ αυτή την κατάπτωση” δήλωσε ο κος Δρίτσας.

“Από σας εξαρτάται, αν αυτά τα νεόκοπα “συριζάκια” θα συμπεριληφθούν στους συνδυασμούς σας, και αν θα επιβεβαιώσετε αυτό που ακούγεται, ότι είστε εσείς από πίσω, που εγώ δεν το πιστεύω” ανέφερε υπαινικτικά απευθυνόμενος προς τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Νικήτας Κακλαμάνης (ΝΔ), ενώ ο Κώστας Μαρκόπουλος, παρατήρησε πως “αυτοί που υπηρέτησαν τα χθεσινά γεγονότα και όλοι αυτοί που τους στηρίζουν ή χαμογελούν μέσα τους για όλα αυτά, υπηρετούν τους «άλλους», τους κερδοσκόπους – αυτούς που μας θέλουν σε αστάθεια, ξεμοναχιασμένους – και όχι τη χώρα”.

Ο Πάρις Μουτσινάς, εισηγητής των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών, (της κοινοβουλευτικής ομάδας στην οποία συμμετέχουν, τόσο ο Χρ. Αηδόνης, όσο και οι κ.κ. Βουδούρης και Παραστατίδης), παραδέχθηκε τη “νοσηρότητα του πολιτικού κλίματος” και θεώρησε ενδεχόμενο να αποτελέσει αυτή, “βόμβα στα θεμέλια του σαθρού μας πολιτικού συστήματος συνολικά”.

“Μας λείπει η κουλτούρα της συνεργασίας και αυτό το πληρώνουμε πολύ ακριβά. Αυτό δημιουργεί μια αίσθηση αυθαιρεσίας του βουλευτή, και πολλοί βουλευτές προβαίνουν σε δηλώσεις και πράξεις οι οποίες δεν συνάδουν με τον ρόλο τους και τον αναγκαίο αυτοσεβασμό τους. Την πρώτη ευθύνη, όμως, νομίζω πως την έχει η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός, ο οποίος επιδίδεται σε ένα πολιτικό πόκερ, με σκοπό να εκφοβίσει την κοινωνία, να αιφνιδιάσει τις πολιτικές δυνάμεις και με μοναδικό του στόχο την πολιτική του επιβίωση, σήμερα ή αύριο” υποστήριξε ο κος Μουτσινάς.

“Προσέξτε, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι γνωστό ότι γίνονται διαπραγματεύσεις με διάφορα πρόσωπα, διάφορους «λιποτάκτες». Την ώρα της κρίσης, ο λαός τούς ψήφισε με το ΠΑΣΟΚ. Μετά βρέθηκαν σε άλλο κόμμα, και μετά ήρθαν στο δικό σας συνεργαζόμενοι” είπε απευθυνόμενος προς την αξιωματική αντιπολίτευση ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης.

Ο κος Κακλαμάνης, εξήρε και την προσωπικότητα της Χρυσούλας Γιαταγάνα ως εισαγγελέα, και μετέφερε στην Ολομέλεια δηλώσεις της προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

“Η κυρία Γιαταγάνα, δήλωσε πως ο εν λόγω Αποστολόπουλος είναι ακόμα συνεργάτης του κ. Καμμένου. Πήγαν να τον βγάλουν και αυτόν ΠΑΣΟΚ. Βέβαια! ΠΑΣΟΚ και πάσης Ελλάδος, λοιπόν! Να τα ρίξουμε όλα εκεί! Λέει επί λέξει η κυρία Γιαταγάνα: «Λέει ψέματα ο Πάνος Καμμένος». Θα περίμενα από τον κο Καμμένο, όπως έρχεται γενναία και διατυπώνει την άποψή του, να απαντήσει και σε αυτό” ανέφερε ο κος Κακλαμάνης.

Η συνέχεια επεφύλασσε ωστόσο μιαν έκπληξη από πλευράς της Χρυσούλας Γιαταγάνα, καθώς η ανεξάρτητη βουλευτής, ανέφερε σε γραπτή της – αυτή τη φορά – δήλωση, πως “δεν γνωρίζω και δεν υπαινίχθηκα, αν ο Γ. Αποστολόπουλος είναι και σήμερα συνεργάτης του κου Καμμένου. Δεν είπα ποτέ, και δεν πιστεύω ότι οι καταγγελίες Χαϊκάλη είναι στημένες. Αντίθετα, είπα πως η υπόθεση αυτή είναι σοβαρή και πρέπει να ελεγχθεί άμεσα και εξονυχιστικά από την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη…”.


σχετικα αρθρα