Συμπληρωματική κατάθεση στον εισαγγελέα Εφετών δίνει σήμερα ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλος Χαϊκάλης για τις καταγγελίες περί απόπειρας χρηματισμού.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος του κόμματος τελικά δεν θα προσέλθει σήμερα στον εισαγγελέα, και αναμένεται να καταθέσει μάλλον αύριο Δευτέρα.  Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, ο κ. Καμμένος επικαλέστηκε προσωπικό πρόβλημα.

Την ίδια στιγμή, δεν αποκλείεται να κληθούν και άλλοι μάρτυρες εντός της ημέρας. 

Ο εισαγγελέας, Π. Παναγιωτόπουλος, ύστερα από τη μαραθώνια κατάθεση του φερόμενου ως μεσάζοντα, Γιώργου Αποστολόπουλου, έκρινε πως ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και ο βουλευτής πρέπει να δώσουν περαιτέρω εξηγήσεις.

Μετά την κατάθεση του βουλευτή για την υπόθεση των καταγγελιών του σε βάρος του κ. Αποστολόπουλου αλλά και των ισχυρισμών του δεύτερου σε βάρος του κ. Χαϊκάλη είναι πιθανή κατ'αντιπάρασταση εξέταση των δύο ενώπιον του Εισαγγελέα.

Πάντως, σε δήλωσή του ο Τέρενς Κουίκ επεσήμανε ότι ο «Πάνος Καμμένος δεν έλαβε κανένα τηλεφώνημα από την Εισαγγελία για να προσέλθει να καταθέσει. Χθες Σάββατο, νωρίς το βράδυ, του τηλεφώνησε ο ταξίαρχος της ΕΛΑΣ κ. Παναγιώτης Στάθης. Κι εκείνος του ζήτησε να πάει στην Εισαγγελία για κατάθεση και μάλιστα τον παρεκάλεσε να ενημερώσει τον κ. Παύλο Χαϊκάλη ότι κι εκείνος πρέπει να μεταβεί στην Εισαγγελία για τον ίδιο λόγο».

Τι κατέθεσε ο Αποστολόπουλος

Εν τω μεταξύ, νέα διάσταση στις καταγγελίες του Παύλου Χαϊκάλη έδωσε με την κατάθεσή του ο Γιώργος Αποστολόπουλος

Ο κ. Αποστολόπουλος απέφυγε να κάνει κάποια δήλωση, όμως ο δικηγόρος του σημείωσε πως κατά την κατάθεση δόθηκαν στοιχεία για όλα τα ερωτήματα των εισαγγελέων και δεν προέκυψε καμία ποινική ή πολιτική ευθύνη που να βαραίνει τον πελάτη του.

Συμπλήρωσε πως ο κ. Αποστολόπουλος παραδέχτηκε μεν πως είναι το πρόσωπο που ακούγεται στο οπτικοακουστικό υλικό που έχει παραδώσει ο κ. Χαϊκάλης, όμως τόνισε πως το υλικό είναι προϊόν συρραφής και μοντάζ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αποστολόπουλος υποστήριξε ενώπιον του εισαγγελέα πως «ο Χαϊκάλης τον πλησίασε και του ζήτησε χρήματα για να λύσει το οικονομικό του πρόβλημα». Μου έλεγε: «τι θα γίνει τώρα και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας». 

Ακόμη, φέρεται να είπε ότι και εκείνος παρακολουθούσε τις συνομιλίες με τον Χαϊκάλη και ο τελευταίος τον κατήγγειλε για να τον προλάβει. «Είχαμε σκοπό να τον καταγγείλουμε εμείς, αλλά μας πρόλαβε», είπε χαρακτηριστικά. 

Όταν ρωτήθηκε γιατί πήρε μέρος σε όλο αυτό, δήλωσε «για να προστατεύσω τους ΑΝΕΛ» και «για να αποδείξω στον Καμμένο ότι ο Χαϊκάλης είναι ανέντιμος και πολιτικά ανήθικος».

Επίσης, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες δήλωσε ότι είναι ο συντάκτης του οικονομικού προγράμματος του 2012 και μέχρι πρόσφατα οικονομικός σύμβουλος του Πάνου Καμμένου.

Το μοντάζ του βίντεο

Παράλληλα, το Σάββατο κυκλοφόρησαν πληροφορίες ότι το βίντεο των συνομιλιών Χαϊκάλη - Αποστολόπουλου που έχουν στα χέρια τους οι αρχές είχε υποστεί μοντάζ.

Ωστόσο, ο Πάνος Καμμένος με ανακοίνωσή του ανέφερε πως επικοινώνησε με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει ανακοίνωση ή διαρροή από την ΕΛ.ΑΣ. για μονταρισμένο υλικό.

Έρευνα για το βίντεο 

Την ίδια ώρα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελείας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος, με αφορμή τη δημοσιοποίηση του υλικού των συνομιλιών, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. 

Ο εισαγγελέας ανέθεσε την έρευνα στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος με την εντολή να εντοπίσει ποιοι ανήρτησαν παρανόμως στο διαδίκτυο το επίμαχο υλικό.