Εκλογές «βλέπει» ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο», εκτίμησε ότι με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα και ειδικά υπό το βάρος των τελευταίων εξελίξεων, δεν θα συγκεντρωθεί ο αριθμός των 180 βουλευτών, στην τρίτη ψηφοφορία, για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές.

Όμως όπως είπε ότι δεν πρόκειται να ξεκαθαρίσουν το τοπίο, καθώς για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο προς όφελος του λαού.

Αναφορικά με το ζήτημα που έχει προκύψει τα τελευταία 24ωρα, είπε ότι οι καταγγελίες πρέπει να διερευνηθούν άμεσα, προσθέτοντας ότι «μας απασχολεί η δυσωδία, ωστόσο κρατάμε ΄μικρό καλάθι΄».

Τόνισε ότι όλα αυτά τα οποία έχουν επαναληφθεί σε περιόδους που οξύνεται η διαμάχη για την καρέκλα της εξουσίας, δικαιολογημένα ο λαός τα βλέπει με καχυποψία, επισήμανε τον αποπροσανατολισμό που δημιουργείται όταν «βλέπουμε μόνο την επιφάνεια».

Ερωτηθείς αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει στο τέλος την ίδια πολιτική με αυτή την κυβέρνησης, είπε ότι τα κόμματα δεν είναι το ίδιο, ούτε έχουν ταυτόσημες πολιτικές, συμπεριλαμβανομένης και της διαχείρισης, με τις διαφορές τους, όμως, να μην βρίσκονται σε στρατηγικής σημασίας θέματα.

Ανέφερε, ότι όποιο μείγμα διαχείρισης και αν προκριθεί, εντός των τειχών του συστήματος και της ΕΕ, και πάλι θα καταλήξει σε νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Κληθείς να σχολιάσει τις συναντήσεις που έχει πραγματοποιήσει ο κ. Τσίπρας είπε ότι μπορεί ο καθείς να συναντά τους πάντες, το ζήτημα είναι πότε συναντάς κάποιον, γιατί, τι του λες και κυρίως πως συνδέεται η κάθε συνάντηση με αλλαγή θέσεων μετά από αυτήν.

«Αν η συνάντηση έχει ως αποτέλεσμα την αλλαγή θέσεων, πρέπει να ειπωθεί καθαρά και χωρίς διγλωσσίες» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελέσει «αριστερή παρένθεση», είπε ότι η πείρα έχει αποδείξει πως όταν κυβερνούν τέτοιες δυνάμεις με αυτή την γραμμή και με αλλαγή των θέσεών τους, ενσωματώνονται από το σύστημα.

Σε ότι αφορά τους φόβους που εκφράζονται για έξοδο της χώρας από το ευρώ, είπε ότι το ζήτημα είναι υπαρκτό, πως αναπτύσσεται ως σκέψη από τμήματα της αστικής τάξης, ενώ σε κάθε περίπτωση δεν αφορά τον λαό.

«Είναι διαφορετικό πράγμα η σύγκρουση με την ΕΕ, αλλά με άλλο πρόγραμμα» υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι «έξοδος από το ευρώ, αλλά μέσα στο σύστημα μπορεί να είναι και χειρότερα».

Ανάφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει κάτι τέτοιο, και υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είπε πως θα αποπληρώσει κανονικά το ΔΝΤ, θα ζητήσει επιμήκυνση στην ΕΚΤ και «κούρεμα» στην Κομισιόν, χωρίς συνολικά αυτό να γίνεται αποδεκτό.

Στην παρατήρηση ότι μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να ωθηθεί σε «μονομερείς ενέργειες», δεν το απέκλεισε, επισήμανε όμως ότι από εκεί και μετά θέλεις πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει πρώτα-πρώτα, την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, την έξοδο από την ΕΕ και την ανάπτυξη ισότιμων σχέσεων με όλες τις χώρες.

Υπογράμμισε ότι μόνο το ΚΚΕ έχει τέτοιο συγκροτημένο πρόγραμμα.

Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε το ζήτημα δεν είναι μόνο ελληνικό, αλλά εμπλέκεται με προβλήματα και αντιθέσεις μεγάλων οικονομιών, ενώ ελλοχεύει και ο κίνδυνος γενικευμένου πολέμου, αν «συγχρονιστεί η κρίση».