Ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι η συμπληρωματική κατάθεση του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ στον εισαγγελέα Π. Παναγιωτόπουλο για την υπόθεση Χαϊκάλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τον κ. Καμένο ο εισαγγελέας ζήτησε συγκεκριμένες διευκρινίσεις που σχετίζονται με τη χθεσινή κατάθεση του καταγγελλόμενου από τον Παύλο Χαϊκάλη Γ. Αποστολόπουλο.

Οργισμένος ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ

Νωρίτερα, φτάνοντας στο Εφετείο ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε «αποκυήματα φαντασίας» τα δημοσιεύματα περί δυσφορίας των εισαγγελικών Αρχών για τη στάση του.

Όπως επεσήμανε ο κ. Καμμένος, το βράδυ ειδοποιήθηκε από τον διοικητή της Ασφάλειας Αθηνών ταξίαρχο Παναγιώτη Στάθη να προσέλθει στις 11:00 σήμερα στο γραφείο του εισαγγελέα Παναγιωτόπουλου, για συμπληρωματική κατάθεση. 

Όπως είπε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενημέρωσε τον κ. Στάθη πως δεν ήταν εφικτό να έρθει σήμερα καθώς περίμενε να υποδεχθεί τον γιό του από την Αμερική. Και συμπλήρωσε ότι δήλωσε ότι είναι στη διάθεση της Εισαγγελίας, τη Δευτέρα.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Καμμένος όταν είδε τα σημερινά δημοσιεύματα περί δυσφορίας του Εφετείου επικοινώνησε με τον κ. Παναγιωτόπουλο ο οποίος του είπε, τα περί δυσφορίας είναι αποκυήματα της φαντασίας των δημοσιογράφων.

Ωστόσο σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, λίγο αργότερα ο προϊστάμενος της Εισαγγελείας Εφετών κ. Ντογιάκος επικοινώνησε με τη σύζυγο και συνήγορό του Ελενα Τζούλη, την οποία ενημέρωσε ότι αν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δεν προσέλθει σήμερα, η έρευνα θα κλείσει.

Υποστήριξε επίσης ότι το πρωτότυπο υλικό που παρέδωσε στον Εισαγγελέα ο κ. Χαϊκάλης (σ.σ. καταγραφή των συναντήσεων με τον Γ. Αποστολόπουλο) βρίσκεται στο γραφείο του Εισαγγελέα και δεν παραδόθηκε στα εγκληματολογικά γραφεία της Ασφάλεια. 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι όπως δήλωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ Τέρενς Κουίκ, ο πρόεδρος του κόμματος θα κατέθετε κανονικά αύριο Δευτέρα. 

Απαντώντας σε δημοσιεύματα περί δυσφορίας της εισαγγελίας, τόνισε: 

«Ο Πάνος Καμμένος δεν έλαβε κανένα τηλεφώνημα από την Εισαγγελία για να προσέλθει να καταθέσει. Χθες Σάββατο, νωρίς το βράδυ, του τηλεφώνησε ο ταξίαρχος της ΕΛΑΣ κ. Παναγιώτης Στάθης. Κι εκείνος του ζήτησε να πάει στην Εισαγγελία για κατάθεση και μάλιστα τον παρεκάλεσε να ενημερώσει τον κ. Παύλο Χαϊκάλη ότι κι εκείνος πρέπει να μεταβεί στην Εισαγγελία για τον ίδιο λόγο».

Νωρίτερα το κατώφλι του εισαγγελέα πέρασε ο βουλευτής Παύλος Χαϊκάλης, ο οποίος και δίνει συμπληρωματική κατάθεση. 

Τι κατέθεσε χθες ο Αποστολόπουλος

Υπενθυμίζεται μετά τη χθεσινή κατάθεση του ο Γιώργος Αποστολόπουλος  απέφυγε να κάνει κάποια δήλωση, όμως ο δικηγόρος του σημείωσε πως κατά την κατάθεση δόθηκαν στοιχεία για όλα τα ερωτήματα των εισαγγελέων και δεν προέκυψε καμία ποινική ή πολιτική ευθύνη που να βαραίνει τον πελάτη του.

Συμπλήρωσε πως ο κ. Αποστολόπουλος παραδέχτηκε μεν πως είναι το πρόσωπο που ακούγεται στο οπτικοακουστικό υλικό που έχει παραδώσει ο κ. Χαϊκάλης, όμως τόνισε πως το υλικό είναι προϊόν συρραφής και μοντάζ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αποστολόπουλος υποστήριξε ενώπιον του εισαγγελέα πως «ο Χαϊκάλης τον πλησίασε και του ζήτησε χρήματα για να λύσει το οικονομικό του πρόβλημα». Μου έλεγε: «τι θα γίνει τώρα και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας». 

Ακόμη, φέρεται να είπε ότι και εκείνος παρακολουθούσε τις συνομιλίες με τον Χαϊκάλη και ο τελευταίος τον κατήγγειλε για να τον προλάβει. «Είχαμε σκοπό να τον καταγγείλουμε εμείς, αλλά μας πρόλαβε», είπε χαρακτηριστικά. 

Όταν ρωτήθηκε γιατί πήρε μέρος σε όλο αυτό, δήλωσε «για να προστατεύσω τους ΑΝΕΛ» και «για να αποδείξω στον Καμμένο ότι ο Χαϊκάλης είναι ανέντιμος και πολιτικά ανήθικος».

Επίσης, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες δήλωσε ότι είναι ο συντάκτης του οικονομικού προγράμματος του 2012 και μέχρι πρόσφατα οικονομικός σύμβουλος του Πάνου Καμμένου.