current views are: 4

21 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση13:50

Απορρίπτει η αντιπολίτευση την πρόταση Σαμαρά για εκλογή Προέδρου

Απέρριψε η αντιπολίτευση την πρόταση του Αντώνη Σαμαρά για συναινετική εκλογή Προέδρου και διενέργεια εκλογών στο τέλος του 2015. 

Δημοσίευση 13:50’
αρθρο-newpost

Απέρριψε η αντιπολίτευση την πρόταση του Αντώνη Σαμαρά για συναινετική εκλογή Προέδρου και διενέργεια εκλογών στο τέλος του 2015. 

Απέρριψε η αντιπολίτευση την πρόταση του Αντώνη Σαμαρά για συναινετική εκλογή Προέδρου και διενέργεια εκλογών στο τέλος του 2015. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του τονίζει ότι «η συνειδητοποίηση εκ μέρους του κ. Σαμαρά πως δεν συγκεντρώνεται ο απαιτούμενος ο αριθμός από το σύνταγμα των 180 ψήφων, τον εξανάγκασε σήμερα να επαναλάβει τις ήδη γνωστές του θέσεις διανθισμένες για άλλη μια φορά με αρκετή δόση επιθέσεων εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ» τονίζει η Κουμουνδούρου και προσθέτει:

«Όμως είναι απολύτως φανερό πως ο πρωθυπουργός επιδιώκει την άμεση εκλογή του ΠτΔ για να εφαρμοσθούν όλα εκείνα τα μέτρα που έχει συμφωνήσει με την τρόικα και περιέχονται στο γνωστό mail Χαρδούβελη».

«Μπορεί ο κ. Σαμαράς να τάζει σε διάφορους συμμετοχή σε νέα κυβερνητικά σχήματα, μπορεί να τον τρομάζουν τα σχέδια διάφορων συστημικών κέντρων για κυβερνήσεις “ειδικού σκοπού”, πιο πολύ όμως φοβάται την κρίση του ελληνικού λαού που δεν θα μπορέσει τελικώς να αποφύγει» σημειώνει η Κουμουνδούρου στην ανακοίνωσή της και καταλήγει: 

«Ο τόπος έχει ανάγκη από μια νέα ισχυρή κυβέρνηση, από μια νέα πορεία. Η διαδικασία εκλογής Προέδρου θα ολοκληρωθεί και ο λαός θα μιλήσει, η ελπίδα θα νικήσει το φόβο, η δημοκρατία θα νικήσει».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό λέγοντας: 

«Μετά την αποτυχία προσέλκυσης βουλευτών, με προσκλήσεις, απειλές και απόπειρες χρηματισμού, ο κ. Σαμαράς βγάζει στο σφυρί υπουργικούς θώκους. Πρέπει να αντιληφθεί ότι αποτελεί παρελθόν για τη χώρα. Ήρθε η ώρα να επιστρέψει στην πολιτική του ερημιά».

Η ΔΗΜΑΡ από την πλευρά της απέρριψε και αυτή την πρόταση, διαμηνύοντας ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

Η στάση των ανεξάρτητων βουλευτών

Η πρόταση Σαμαρά, χαιρετίστηκε όμως από ορισμένους ανεξάρτητους Βουλευτές. Ο Βασίλης Οικονόμου, τόνισε ότι ικανοποιεί πλήρως την «πρόταση των οκτώ» για συναινετική εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας και συμφωνία για μετέπειτα εκλογές. 

Έκανε λόγο για σημαντική εξέλιξη και εκτίμησε ότι η στροφή του πρωθυπουργού θα επιδοκιμαστεί την Τρίτη και από τον ίδιο αλλά και από άλλους βουλευτές κατά τη δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου στη Βουλή.

Από την πλευρά του, Βασίλης Καπερνάρος μιλώντας στην εφημερίδα  parapolitika,  έκανε λόγο για θετική κίνηση του πρωθυπουργού, ο οποίος άνοιξε την πόρτα της εθνικής συνεννόησης: 

«Τώρα τον λόγο έχει η απέναντι πλευρά η οποία θα πρέπει να απαντήσει και είτε να συμφωνήσει είτε να κάνει αντιπρόταση. Για να δούμε και ποιοι θέλουν εκλογές. Δεν υπάρχει κανένας που να θέλει τους Έλληνες διχασμένους», είπε.

Ταυτόχρονα, ο Γιάννης Κουράκος, σε δήλωσή του αναφέρει πως πρόκειται να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.


σχετικα αρθρα