Αισιόδοξος πως η πλειοψηφία των βουλευτών θα ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας εμφανίστηκε ο  υφυπουργός Εργασίας  Ιωάννης Πλακιωτάκης.

Σχολιάζοντας την πρόταση του Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Πλακιωτάκης επεσήμανε ότι ανταποκρίνεται στο αίτημα της πλειοψηφίας των Ελλήνων που επιθυμούν πολιτική σταθερότητα στη χώρα.

«Είναι η πλέον υπεύθυνη και σοβαρή αντιμετώπιση του συγκεκριμένου ζητήματος και απάντηση σε όλους αυτούς που προσπαθούν με την στάση τους και τη συμπεριφορά τους να δηλητηριάσουν την πολιτική ζωή του τόπου, να εκβιάσουν αμέσως τους βουλευτές στην πιο κρίσιμη χρονική συγκυρία για τον τόπο, την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου δεν επιθυμεί εκλογές. Την ώρα που η πλειοψηφία των Ελλήνων βουλευτών δεν επιθυμεί εκλογές ο πρωθυπουργός αναλαμβάνει πολιτική πρωτοβουλία θέτει συγκεκριμένα ζητήματα, όρους και προϋποθέσεις για να ξεφύγουμε από το σημερινό αδιέξοδο, δηλαδή εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ολοκλήρωση αξιολόγησης, πιστοληπτική γραμμή, βιωσιμότητα χρέους, συνέχιση μεταρρυθμίσεων και αλλαγών και βεβαίως συμφωνία και προσδιορισμό του χρόνου εκλογών στο τέλος ή μέσα στο 2015» δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης.

«Πιστεύω ότι θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και θα πάμε στο επόμενο στάδιο σε συνθήκες ομαλότητας συναίνεσης, συνεννόησης και βεβαίως όλοι εμείς πρέπει να σταθούμε πραγματικά στο ύψος των ιστορικών στιγμών που ζει διάγει ο τόπος μας» πρόσθεσε .