Στο Περιστέρι μπροστά σε εκατοντάδες πολίτες ο Σταύρος Θεοδωράκης παρουσίασε τις σημαντικότερες θέσεις του «Ποταμιού» για μια νέα πορεία της χώρας. 

«Aν – λέω αν – είχαν κάποιοι ακόμα λίγη εμπιστοσύνη στο παλιό σύστημα αυτές τις μέρες θα πρέπει να γκρεμίστηκε εντελώς, το πρόσωπο που φέρεται να μοίραζε εκατομμύρια ήταν ένα άνθρωπος διαδρομιστής στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ, που μετά έγινε σύμβουλος στο γραφείο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και μετά έγινε δεξί χέρι του Καμμένου. Τι υπηρεσίες τους παρείχε αυτός ο άνθρωπος; Τι έκανε αυτός ο άνθρωπος για το ΠΑΣΟΚ, την Νέα Δημοκρατία και τους Ανεξάρτητους Έλληνες;», δήλωσε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του κόμματος.

«Κάποιοι βουλευτές που φλερτάρουν με το ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν υποχρέωσή τους να δώσουν εξετάσεις και να αφήσουν υπόνοιες και να λασπολογήσουν βουλευτές ανεξάρτητους, για τολμηρούς βουλευτές, για ανθρώπους που έχουν πάντα την άποψή τους και δεν έχουν κρυφτεί. Γιατί ο κ.Τσίπρας δεν τολμάει να τραβήξει διαχωριστικές γραμμές από τη λάσπη και τον λαϊκισμό; Το απότομο μεγάλωμα δημιουργεί κάποια προβλήματα ευστάθειας», πρόσθεσε και κατέληξε:

«Έχουμε 400 υποψηφίους σ’ όλη την Ελλάδα, θα μπει νέο αίμα, θα μπουν νέοι άνθρωποι στη Βουλή αλλά δεν κάνουμε αποκλεισμούς, έχουμε συμμάχους και οι σύμμαχοί μας θα έρθουν μαζί μας στο κοινοβούλιο. Θα πρέπει να περιορίσουμε τον ρόλο των κομμάτων στην ζωή μας. Όχι στους κομματικούς στρατούς και όχι στα κομματικά στελέχη που έχουν λύσεις “δια πάσα νόσο” στις κυβερνήσεις. Να κληθούν να παίξουν ρόλο νέοι δημιουργικοί άνθρωποι. Αν είχαμε πλειοψηφία θα κάναμε μια κυβέρνηση – φιλική εταιρία. Μία συνωμοσία του καλού».