current views are: 2

22 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση05:10

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σαμαράς τα δίνει όλα μέχρι και υπουργικούς θώκους

Η κυβέρνηση βρίσκεται μακριά από τους 180 βουλευτές που αναζητά για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ισχυρίζονται ότι ο πρωθυπουργός προσέφυγε στην διαδικασία του διαγγέλματος μόνο και μόνο  για να δείξει στην κοινή γνώμη ότι ο ίδιος δεν επιθυμούσε εκλογές και έκανε ότι μπορούσε για να τις αποφύγει.

Δημοσίευση 05:10’
αρθρο-newpost

Η κυβέρνηση βρίσκεται μακριά από τους 180 βουλευτές που αναζητά για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ισχυρίζονται ότι ο πρωθυπουργός προσέφυγε στην διαδικασία του διαγγέλματος μόνο και μόνο  για να δείξει στην κοινή γνώμη ότι ο ίδιος δεν επιθυμούσε εκλογές και έκανε ότι μπορούσε για να τις αποφύγει.

Γράφει η Ελένη Καλογερόπουλου  

Η κυβέρνηση βρίσκεται μακριά από τους 180 βουλευτές που αναζητά για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ισχυρίζονται ότι ο πρωθυπουργός προσέφυγε στην διαδικασία του διαγγέλματος μόνο και μόνο  για να δείξει στην κοινή γνώμη ότι ο ίδιος δεν επιθυμούσε εκλογές και έκανε ότι μπορούσε για να τις αποφύγει. 

Το διάγγελμα ήταν μία από τα ίδια λένε οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα. Και το παράδοξο είναι ότι ενώ υποτίθεται ότι αναζητά συναίνεση για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας  στην πραγματικότητα αντιμετωπίζει με υβριστικούς χαρακτηρισμούς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. 

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου δεν αφήνουν ακόμα ασχολίαστο το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός έταξε υπουργικές θέσεις σε όσους ανεξάρτητους  βουλευτές αλλάξουν απόφαση και ταχθούν με την θέση της κυβέρνησης ενώ χαρακτηρίζουν προσχηματική  την αναφορά του για εκλογές μέσα στο 2015 . « Ο Αντώνης Σαμαράς λένε τα δίνει όλα .  Μοιράζει θέσεις  και υπουργικούς θώκους μήπως και την τελευταία στιγμή καταφέρει να επηρεάσει κάποιους βουλευτές . Δεν τους λέει όμως ότι πριν γίνουν υπουργοί θα πρέπει να έχουν ψηφίσει τα νέα μέτρα.» 

Σε ότι αφορά τον χρόνο που επέλεξε να κάνει την δήλωση ο πρωθυπουργός τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι έγινε τώρα προκειμένου να αντιστραφεί το κλίμα το οποίο δημιουργήθηκε τα τελευταία εικοσιτετράωρα από τις καταγγελίες Χαϊκάλη. «Ότι και να λένε και ότι και να κάνουν οι συνεργάτες του πρωθυπουργού από το Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να κρύψουν την αλήθεια    ένα πράγμα δεν μπορούν να κάνουν. Να αντιστρέψουν τα γεγονότα. Γιατί αυτή την φορά   υπάρχουν και ντοκουμέντα λένε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.» 

Ο Αλέξης Τσίπρας μάλιστα μιλώντας το Σαββατοκύριακο στην Κοζάνη και την Αλεξανδρούπολη για την υπόθεση Χαϊκάλη τόνισε ότι:

«Έχουμε ένα πολιτικό σύστημα χρεοκοπημένο που προσπαθεί να κρύψει την δυσωδία. Έχουμε ένα παρασκήνιο ανωμαλίας από το ακροδεξιό πρωθυπουργικό περιβάλλον. Έχουμε καταγγελίες για εξαγορά ψήφων. Έχουμε αδράνεια-για να το πω ευγενικά- των διωκτικών αρχών και της δικαιοσύνης. Έχουμε ένα μέγαρο Μαξίμου που κινεί τα νήματα της ανωμαλίας. 

Έχουμε το διεφθαρμένο σύστημα της πολιτικής και οικονομικής διαπλοκής που μετέρχεται όλων των μέσων. Έχουμε κάθε λογής μεσάζοντα να προσπαθεί να επιβάλλει σενάρια εκλογής, σενάρια άλλης κυβέρνησης, σενάρια εκτροπής. Και σύμπτωση! Στο περιστατικό της καταγγελίας για απόπειρα χρηματισμού, μεσάζοντας ήταν άνθρωπος του τριγώνου της διαπλοκής. 

Και σύμπτωση! Πρωταγωνιστές στο παρασκήνιο της ανωμαλίας είναι οι ίδιοι άνθρωποι που προβάλλονται ως σωτήρες. Από όλη αυτήν την ιστορία με την καταγγελία για απόπειρα εξαγοράς ψήφου, κρατήστε δύο πράγματα. Πρώτον αυτό που ακούγεται στους διαλόγους. 

“Θα σε πάμε εμείς σε κόμμα που φτιάχνουμε, και θα μπορείς να δικαιολογήσεις την ψήφο σου”. Μία φράση όλη η ιστορία της διαφθοράς. Μία φράση όλη η πολιτική μεθοδολογία της συγκυβέρνησης. Μία φράση όλη η ιστορία του δικομματισμού και της διαπλοκής».


σχετικα αρθρα