Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Προσχώρηση του Αντώνη Σαμαρά στην δική του γραμμή βλέπει σε ό,τι αφορά την προεδρική εκλογή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διαπιστώνοντας με ικανοποίηση ότι έστω και στο παρά πέντε ο πρωθυπουργός κατανόησε ότι θα πρέπει να ληφθούν συναινετικές πρωτοβουλίες. 

Μάλιστα όπως είπε το βράδυ από την Καβάλα όπου μιλούσε υπάρχουν ακόμη τα περιθώρια εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. "Συναινετική εκλογή προέδρου ή αν αυτό δεν επιτευχθεί εκλογές ταχύτατα για να κερδίσουμε χρόνο" είπε χαρακτηριστικά ζητώντας από τα στελέχη του κινήματος εκλογική ετοιμότητα και ζωντανά ψηφοδέλτια.  

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέφερε το θέμα της κατάργησης του μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα σχολιάζοντας ότι συντηρεί νοσηρά φαινόμενα τύπου "υπόθεσης Χαϊκάλη" και ότι δεν έχει νόημα στις σημερινές συνθήκες. 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επανέλαβε ότι το κόμμα του δεν φοβάται τις εκλογές και συγχρόνως αξιοποίησε την ευκαιρία για να επανέλθει στις παρασκηνιακές δραστηριότητες του Γιώργου Παπανδρέου για τον οποίο οι πληροφορίες επιμένουν ότι ετοιμάζεται να ανακοινώσει την ίδρυση κόμματος αμέσως μετά την 29η Δεκεμβρίου, ίσως και προτού εκπνεύσει το 2014! 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι θα κάνει τα πάντα για να αποτραπεί περαιτέρω διάσπαση του κόμματος και αναφέρθηκε στον προσωπικό του ρόλο λέγοντας ότι έχει καταβάλει τεράστιες προσπάθειες για την ενότητα του χώρου σε όλες τις φάσεις της πολιτικής του διαδρομής. Σχολίασε ότι ακόμη και την ημέρα που θα καταθέτει τα ψηφοδέλτια στον Άρειο Πάγο θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την ενότητα του χώρου, για να μην υπάρξει διάσπαση χωρίς καμία λογική, όχι μόνο γιατί δεν υπάρχει η πολυτέλεια για διαιρέσεις αλλά "γιατί αυτό συνιστά προσβολή στη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου και στους ιστορικούς αγώνες της παράταξης".