Επίθεση τόσο στον Πάνο Καμμένο όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη. 

Μιλώντας το πρωί στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη η κυρία Βούλτεψη χαρακτήρισε την υπόθεση Χαϊκάλη πως πρόκειται για «εσωτερική υπόθεση του κόμματος Καμμένου, όπου ο ένας παρακολουθούσε τον άλλον». 

Όπως είπε, πρόκειται για την τρίτη απόπειρα, που γίνεται, για να μην εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ανέφερε, μεταξύ άλλων, η κ. Βούλτεψη και επιτέθηκε στους ΑΝΕΛ λέγοντας: «Ή έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, ή δεν έχουμε». Συμπλήρωσε: «Δεν μπορώ να δεχθώ ότι δεν έδιναν τα στοιχεία στους εισαγγελείς, γιατί θα διέρρεαν. Με αυτή τη λογική δεν θα δούλευε η Δικαιοσύνη ποτέ. Χωρίς στοιχεία δεν μπορούσε να κάνει έρευνα η Δικαιοσύνη».

Από τα πυρά της κυρίας Βούλτεψη δεν έλειψε ο ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο και κατηγόρησε ότι εμπλέκεται στην υπόθεση, λέγοντας ότι «επωφελείται». Μάλιστα η κυβερνητική εκπρόσωπος έκανε λόγο για «σαφή συμμαχία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-Καμμένου για να μην εκλεγεί Πρόεδρος Δημοκρατίας». 

«Τα μνημόνια θα φύγουν, αλλά εάν υποστεί βλάβη η Δημοκρατία, θα χρειαστεί 2-3 γενιές για να αποκατασταθεί» κατέληξε η κυβερνητική εκπρόσωπος.