Το γεγονός της πτώσης του ελλείμματος κατά 5 μονάδες ανέδειξε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού κ. Τηλέμαχος Χυτήρης, σημειώνοντας όμως ότι θα πρέπει να εξευρεθούν τα 3 δισ. που προβλέπονται για τις αποκλίσεις. Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο κ. Χυτήρης τόνισε: «δε σημαίνει ότι είναι αποτυχία, διότι από 15,5 έπεσε στο 10,5%. Βέβαια, υπολείπεται και αυτό σημαίνει τα 3 δισ. επιπλέον που πρέπει να εξευρεθούν, περί αυτού πρόκειται». Ανέφερε ότι πολλά από όσα θεωρήθηκαν ως κεκτημένα πρέπει να αναθεωρηθούν, λέγοντας: «όλα αυτά τα οποία έγιναν τα περασμένα χρόνια, να τα θεωρούν κάποιοι, κυρίως από τα αριστερά, ότι ήταν κεκτημένα, επομένως δεν πρέπει να τα αγγίξουμε. Αλλά όλα αυτά τα κατηγορούμε από την άλλη μεριά, ότι δεν ήτανε σωστά. Αυτά που δεν ήταν σωστά πρέπει να διορθωθούν και πρέπει να διορθωθούν από όλους εμας».

    Σε ότι αφορά τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης εξήγησε ότι όσοι χρησιμοποιούν αυτόν τον όρο δεν εννοούν το ίδιο, καθώς: «υπάρχουν τέσσερις-πέντε αναδιαρθρώσεις. Όλοι όσοι μιλούν περί αναδιαρθρώσεως δε λένε τα ίδια πράγματα».

    Πρόσθεσε πάντως ότι πολλά θα εξαρτηθούν και από την τρόικα σημειώνοντας ότι: «όσον αφορά την αναδιάρθρωση, για να πάμε εκεί, είναι ένα σύστημα. Το σύστημα αυτό αποτελείται από κάποιους δανειστές που είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα, το ΔΝΤ και είναι και ένας που δανείζεται. Και αυτός είναι η Ελλάδα. Επομένως, αυτοί είναι που θα αποφασίσουν τι θα γίνει και τι δεν θα γίνει. Αυτοί όλοι λένε όχι αναδιάρθρωση. Παρόλο που αυτοί που είναι οι πρωταγωνιστές του όλου συστήματος λένε όχι στην αναδιάρθρωση, υπάρχουν φωνές διάφορες που λένε αναδιάρθρωση. Εντάξει, ελευθερία έχουμε, δημοκρατία έχουμε, ο καθένας μπορεί να πει ότι θέλει».