Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Ασημακοπούλου για το ζήτημα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Μιλώντας στην εκπομπή του Τάκη Χατζή και του Μάκη Γεωργίου στον Real Fm η κυρία Ασημακοπούλου ανέφερε ότι «υπάρχει σχέδιο εκβιασμού και εκφοβισμού για να μην συγκεντρωθούν οι 180» αφήνοντας αιχμές κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Είναι δυνατόν να μη βλέπει κανείς ότι δεν είναι μεμονωμένο γεγονός η υπόθεση Χαϊκάλη; Ο κ. Σκουρλέτης είχε αρχίσει τη συζήτηση για κουμπαράδες» είπε, σημειώνοντας ότι «κατηγορήθηκαν οι βουλευτές που ψήφισαν κατά συνείδηση».

«Είναι σημαντικό να μη γίνουν εκλογές, ο κόσμος δε θέλει εκλογές. Δεν έχει δημιουργήσει η ΝΔ το νοσηρό κλίμα. Ποιος εκφράζει μέσα στη Βουλή τον λαό; Γιατί δεν σέβονται ότι η χώρα και οι πολίτες δεν θέλουν εκλογές;» τόνισε, μεταξύ άλλων, προσθέτοντας:

«Δεν παίζουμε, δεν είναι Μονόπολη, είναι το μέλλον της χώρας. Να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Αν δε ίνει αυτό θα καταλογιστούν οι ευθύνες είτε ατομικά είτε κομματικά».

Η εκπρόσωπος της ΝΔ επισήμανε ότι πρώτα την ευθύνη την έχει η Βουλή και μετά ο λαός. «Εγώ δεν φοβάμαι τις εκλογές. Αυτό που πιστεύω και θέλω για το καλό της χώρας είναι να βγάλουμε Πρόεδρο» είπε, ενώ υπογράμμισε: 

«Θα δώσουμε μάχη για να εμποδίσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ να ανέλθει στην εξουσία». 

Η κυρία Ασημακοπούλου δήλωσε, τέλος ότι είναι αναγκαίο να κλείσει η αξιολόγηση, να εξσφαλίσουμε την επόμενη μέρα της χώρας και μετά να προχωρήσει η συνταγματική αναθεώρηση.