Εκλογές προβλέπουν η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Έλενα Κουντουρά και ο ανεξάρτητος, Πάρις Μουτσινάς.

Η βουλευτής των ΑΝΕΛ, δήλωσε «Στο Κόκκινο» ότι «δεν είναι έντιμη και καθαρή η πρόσκληση του πρωθυπουργού, και δεν πείθει» και τόνισε:

«Αυτό δεν είναι συναινετικό κλίμα. Θα έπρεπε να έχει γίνει σύγκλιση των πολιτικών αρχηγών. Αν ήταν ειλικρινές θα έρχονταν το Σάββατο νομοσχέδιο με 139 τροπολογίες; Τακτοποιούν τα πάντα πριν τις εκλογές. Οδηγούν προς τις εκλογές, αν και λένε ότι δεν τις θέλουν. Συνεχίζουν να απαξιώνουν το Κοινοβούλιο και τη Δημοκρατία».

Μιλώντας στον ίδιο ραδιοσταθμό, ο Πάρις Μουτσινάς τόνισε ότι θα καταψηφίσει την κυβερνητική πρόταση για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στη δεύτερη ψηφοφορία και προσέθεσε πως μοναδική λύση είναι οι εκλογές.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής έκανε λόγο για «ελιγμό Σαμαρά, προκειμένου να ξεπεράσει το αδιέξοδο που έχει δημιουργήσει ο ίδιος και σημείωσε: «Στριμωγμένος ο πρωθυπουργός, προσπάθησε να κάνει έναν αντιπερισπασμό, έναν ελιγμό, για να ξεπεράσει το αδιέξοδο που έχει δημιουργήσει ο ίδιος. Προσπάθησε να δημιουργήσει πανικό στα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά δημιούργησε πανικό στον ίδιο».