Την βεβαιότητα ότι δεν θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η χώρα θα πάει σε εκλογές εξέφρασε ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.

«Το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας κλείδωσε, το πολιτικό τοπίο έχει πλέον διαμορφωθεί» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παππάς επισημαίνει ότι «η χώρα βαδίζει προς τις κάλπες» και προσθέτει ότι «το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας προδιέγραφε ότι κάποια κίνηση θα έπρεπε να γίνει, διότι ήταν πολύ μακριά από το επιθυμητό όριο, και κλείδωσε το γενικότερο κλίμα ότι η χώρα βαδίζει προς τις κάλπες».

Σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού, κ. Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Παππάς, σημείωσε ότι αφορά στις εσωκομματικές πιέσεις που δέχεται, προφανώς, κι όχι τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης, τα οποία έκαναν σαφές ότι οι κεντρικές επιλογές μπροστά στις οποίες βρισκόμαστε δεν μπορούν να γίνουν χωρίς τη λαϊκή βούληση, άρα προηγείται η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία».

Σχολιάζοντας την υπόθεση Χαϊκάλη, ο Νίκος Παππάς τόνισε: «Υπάρχει μία έντονη δυσοσμία, εμείς αυτά τα γεγονότα τα βλέπουμε με απέχθεια. Δεν μπορούμε να μη σημειώσουμε ότι η μία πλευρά απευθύνθηκε στις αρχές και στην εισαγγελία, ενώ η άλλη πλευρά κρυβόταν. Σημειώνω επίσης ότι εμένα, για τα δημοσιεύματα περί κουμπαράδων, με κάλεσαν εντός 24ωρου να καταθέσω... Ο κόσμος έχει βγάλει τα συμπεράσματά του».