current views are: 4

22 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση15:44

Τι υποστήριξε ο Χαϊκάλης στην Επιτροπή Δεοντολογίας για χρηματισμό και δάνειο (Βίντεο)

Εξηγήσεις για τις καταγγελίες περί χρηματισμού από τον φερόμενο ως μεσάζοντα, Γιώργο Αποστολόπουλο, έδωσε στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παύλος Χαϊκάλης

Δημοσίευση 15:44’
αρθρο-newpost

Εξηγήσεις για τις καταγγελίες περί χρηματισμού από τον φερόμενο ως μεσάζοντα, Γιώργο Αποστολόπουλο, έδωσε στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παύλος Χαϊκάλης

Γράφει ο Παναγιώτης Τζαννετάτος

Εξηγήσεις για τις καταγγελίες περί χρηματισμού από τον φερόμενο ως μεσάζοντα, Γιώργο Αποστολόπουλο, έδωσε στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παύλος Χαϊκάλης

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο Παύλος Χαϊκάλης, προκειμένου να τον πείσει να χρηματιστεί και να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Γιώργος Αποστολόπουλος του είπε: «Το Ποτάμι τα παίρνει από παντού. Ο Θεοδωράκης είναι πιο έξυπνος γιατί δεν έχει μόνον έναν-δύο χορηγούς», χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα ότι «και άλλοι τα παίρνουν». 

Ο κ. Χαϊκάλης υποστήριξε, επίσης, ότι ο κ. Αποστολόπουλος του είπε ότι τις 700.000 ευρώ, το ποσό δηλαδή που του υπεσχέθη για να ψηφίσει Πρόεδρο Δημοκρατίας, θα του τα έφερνε ή ο ίδιος (σ.σ. Αποστολόπουλος) ή «ο φρουρός του προέδρου» και συγκεκριμένα ενός τραπεζίτη, τον οποίο ο βουλευτής των ΑΝΕΛ κατονόμασε ενώπιον των μελών της Επιτροπής Δεοντολογίας. 

Αναφορικά με τις 5.000 ευρώ που όπως λέει ο κ. Χαϊκάλης, έδωσε ως δάνειο στον Αποστολόπουλο για να τα επενδύσει ο ίδιος στο Χρηματιστήριο, «επειδή είχε πληροφορίες από τη Deutche Bank», και όχι για λογαριασμό του ιδίου, ο βουλευτής υποστήριξε ότι: «Είχα δανείσει στον Γιώργο Αποστολόπουλο 5.000 ευρώ προκειμένου, ο ίδιος ο κ. Αποστολόπουλος να κάνει χρηματιστηριακή συναλλαγή, και όχι για να τα επενδύσει για λογαριασμό μου στο Χρηματιστήριο». 

Σύμφωνα με τον κ. Χαϊκάλη, ο Αποστολόπουλος του επέστρεψε τμηματικά 5.800 και συγκεκριμένα, δύο εμβάσματα των 500 ευρώ, 800 ευρώ και 2000 ευρώ. Υποστήριξε επίσης, ότι του έδωσε άλλα 2.000 ευρώ και του είπε (σ.σ. ο Αποστολόπουλος) «αυτά για να τα ΄χεις καλά με τον Πρόεδρο». «Ποιον πρόεδρο, τον Καμμένο;» τον ρώτησε ο κ. Χαϊκάλης. «Όχι, με τον πρόεδρο της τράπεζας» του απάντησε ο Γιώργος Αποστολόπουλος, σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ στην Επιτροπή Δεοντολογίας. 

Για τις δηλώσεις περί επιστροφής τόκων από τον κ. Αποστολόπουλο, ο κ. Χαϊκάλης είπε ότι το δήλωσε «πάνω στην ένταση της στιγμής». «Δεν υπάρχει 10% τόκος, δεν έχω πουθενά μετοχές, δεν υπάρχει πουθενά το όνομά μου» τόνισε ο κ. Χαϊκάλης. 

Νωρίτερα, εισερχόμενος στη Βουλή, ο κ. Χαϊκάλης τόνισε πως δεν αγόρασε ποτέ μετοχές.

Δείτε το βίντεο:


σχετικα αρθρα