Στα πυρά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλεξη Τσίπρα κατά της γερμανίδας καγκελαρίου αναφέρεται δημοσίευμα του εβδομαδιαίου περιοδικού Focus.

«Οι Έλληνες ενδέχεται να ξαναψηφίσουν σύντομα για κυβέρνηση. Φαβορί είναι ο Αλέξης Τσίπρας, ένας αριστερός που θα μπορούσε να προκαλέσει μία νέα ευρωκρίση», σημειώνει το γερμανικό περιοδικό, σύμφωνα με τη Deutsche Welle.

To Focus κάνει μία σύντομη αναδρομή στην πολιτική σταδιοδρομία του κ. Τσίπρα, υπενθυμίζοντας μεταξύ άλλων τον πρωταγωνιστικό ρόλο που είχε αναλάβει στα νεανικά του χρόνια σε σχολικές καταλήψεις στην Αθήνα. Όπως σχολιάζει ο αρθρογράφος, «ο 40χρονος πλέον (σ.σ. Τσίπρας) πολώνει. Επικριτές του διαπιστώνουν την έλλειψη αυτοκριτικής και την απληστία του για δημοσιότητα. Θαυμαστές επαινούν την διαισθητική του εγγύτητα με το λαό. Για πολλούς είναι απλά ένας αδιόρθωτος λαϊκιστής».

Παράλληλα, σημειώνει ότι αν εκλεγεί πρωθυπουργός «ο Τσίπρας θέλει να άρει τις μεταρρυθμίσεις που ζητεί η τρόικα, να επαναδιαπραγματευθεί την εξόφληση του χρέους και να αυξήσει σημαντικά τις κρατικές δαπάνες για να δώσει ώθηση στην οικονομία».

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι στον Αλέξη Τσίπρα «αρέσει να ανεβάζει τους τόνους σε ρητορικό επίπεδο. Αγαπημένος του εχθρός: η Άνγκελα Μέρκελ», σχολιάζει ο αρθρογράφος εκτιμώντας ότι ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει «καλές πιθανότητες» να κερδίσει τις εκλογές. «Οι ταλαιπωρημένοι από την κρίση Έλληνες τον αγαπούν. Ο Τσίπρας είναι ο δημοφιλέστερος πολιτικός της χώρας» τονίζει.