Επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ενώ τοποθετήθηκε για τις καταγγελίες του Παύλου Χαϊκάλη περί απόπειρας χρηματισμού του.

«Είναι η πρώτη φορά που πρωθυπουργός βγάζει στο σφυρί υπουργικές καρέκλες σε μια ύστατη προσπάθεια για να παραμείνει στην εξουσία» είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.

Συνεχίζοντας επεσήμανε πως «μετά από τις προσφορές σε βουλευτές που τους ονόμασε «μαξιλάρια» το καλοκαίρι, μετά τους εκβιασμούς από τις κρατικές υπηρεσίες, μετά τις απόπειρες δωροδοκίας, έχουμε και υπουργικούς θώκους».

«Αυτό δείχνει ότι ο πρωθυπουργός χρησιμοποιεί πλέον όλα τα μέσα. Ένας πρωθυπουργός που τη λέξη σύνεση, τη λέξη συνεννόηση δεν την έκανε πράξη, όπως όφειλε θεσμικά», είπε ο κ. Καμμένος.

Τι είπε για Αποστολόπουλο και καταγγελίες Χαϊκάλη

Σχετικά με τον Γιώργο Αποστολόπουλο, ο κ. Καμμένος επεσήμανε πως «δεν είναι περιφερόμενος στα πολιτικά γραφεία» και έκανε λόγο για τραπεζικό στέλεχος με μεγάλες γνώσεις στα οικονομικά θέματα, ιδιαίτερα σε ζητήματα που άπτονται των CDS, τον οποίο γνώρισε στο γραφείο του κ. Σαμαρά.

«Μου τον σύστησαν ο κ. Σαμαράς μαζί με τον κ. Σταμάτη, γιατί ήταν θεωρητικά εξειδικευμένος ως στέλεχος της Deutsche Bank τότε», είπε και χαρακτήρισε τον κ. Αποστολόπουλο «χρήσιμο εργαλείο για όλους».

Όπως εξήγησε ο κ. Σαμαράς, ο κ. Αποστολόπουλος κάθε πρωί έστελνε ανάλυση για τα μακροοικονομικά και τις οικονομικές εξελίξεις, ενώ παράλληλα αρθρογραφούσε στο διαδίκτυο για ανάλογα ζητήματα ως «Δευκαλίων».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επεσήμανε πως την άνοιξη του 2013, αποχώρησε από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, καθώς, κατά δική του ομολογία, του προσφέρθηκε δουλειά σε ελληνική τράπεζα και δεν μπορούσε να συνεχίσει στην «αντιμνημονιακή γραμμή».

Πρόσθεσε ότι ο κ. Αποστολόπουλος επέστρεψε στο «ελληνικό τραπεζικό σύστημα, αλλά και στον κ. Σαμαρά» και διευκρίνισε ότι από την Τράπεζα Πειραιώς έχει αποχωρήσει από τον Ιούλιο του 2014.

«Πάντως, ότι είχε επαφές και μίλαγε με τον κ. Σταμάτη, είχε το προσωπικό τηλέφωνο του κ. Σαμαρά, αυτό σας το διαβεβαιώνω από τότε που τον ήξερα. Και με άλλους πολλούς πιθανόν, έτσι;» είπε ο κ. Καμμένος.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σε άλλο σημείο της συνέντευξής του σχετικά με την υπόθεση Χαϊκάλη είπε ότι «υπάρχει μια προσπάθεια να κλείσει η υπόθεση, χωρίς δύο βασικά στοιχεία, το ένα στοιχείο είναι η άρση του απορρήτου του τηλεφώνου του κ. Αποστολόπουλου», ενώ δεν αρνήθηκε να υπάρξει άρση τηλεφωνικού απορρήτου και του κ. Χαϊκάλη και «όλων αν θέλετε», ώστε να διαπιστωθεί ποιος μιλούσε, με ποιόν και επί πόσο διάστημα.

«Το δεύτερο στοιχείο ήταν ότι πάνε να κλείσουν τη δικογραφία χωρίς να έχουν λάβει υπόψη τους το πρωτογενές υλικό το οποίο παρεδόθη από τις 6 και από τις 10, αν θυμάμαι,του μηνός, στο γραφείο του προϊσταμένου της εισαγγελίας» είπε ο κ. Καμμένος.

Παράλληλα σημείωσε πως το υλικό δεν είναι παράνομο, και αυτό γιατί όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Καμμένος, ρώτησε τον εισαγγελέα αν το υλικό αυτό αποδεικνύει κακούργημα και ως εκ τούτου μπορεί να χρησιμοποιηθεί, έλαβε καταφατική απάντηση.

Σχετικά με τους ισχυρισμούς Αποστολόπουλου ότι έκανε αυτή την κίνηση για να αποδείξει στον κ. Καμμένο ότι ο κ. Χαϊκάλης «δεν είναι εντάξει», ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έκανε λόγο για «αστείο ισχυρισμό», καθώς ο κ. Αποστολόπουλος, ούτε τον κ. Καμμένο ειδοποίησε, αλλά ούτε και στον εισαγγελέα προσέφυγε.

Είπε ότι κανείς δεν γνωρίζει αν έχουν γίνει και άλλες απόπειρες χρηματισμού βουλευτών, πέραν των όσων έχουν καταγγελθεί για βουλευτές των ΑΝΕΛ.

«Οβιδιακή μετάλλαξη Σαμαρά»

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε ότι επί προσωπικού για τον Αντώνη Σαμαρά έχει πέσει από τα σύννεφα, «με τον τρόπο που οβιδιακά άλλαξε και μετέτρεψε μια ολόκληρη παράταξη σε ένα ακροδεξιό μηχανισμό, με ανθρώπους που δεν είχαν καμία σχέση με την ΝΔ», προσθέτοντας ότι δεν περίμενε να τον «κρεμάσει» ο πρωθυπουργός «στην υπόθεση των CDS υποστηρίζοντας τον Γιώργο Παπανδρέου, ούτε να αλλάξει σε μια νύχτα και να μεταβάλλει την πολιτική της ΝΔ σε μια πολιτική - υπερασπιστή του ΠΑΣΟΚ και διαφύλαξης των στελεχών του ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Καμμένος πρόσθεσε ότι η παραμονή του κ. Σαμαρά στην εξουσία θα είναι καταστροφική για την κοινωνία, καθώς με την υπογραφή της πιστωτικής γραμμής, ο πρωθυπουργός θα φέρει δύο μνημόνια, ένα με το ΔΝΤ και ένα με την ΕΚΤ, «που θα καταστρέψουν εντελώς πλέον την ιδιοκτησία στην χώρα και τη μεσαία τάξη».