Τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας ολοκληρώθηκε η μαραθώνια συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ, όπου επί τάπητος τέθηκε η στάση του κόμματος στη δεύτερη ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Κατά την εισήγηση του, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης ανάφερε ότι έχει επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Αλέξη Τσίπρα, χωρίς να προσδιορίσει ακριβώς τον χρόνο, και έχει συζητήσει την εκλογική συνεργασία των δύο κομμάτων.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες δεν ειπώθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες ωστόσο αρκετά στελέχη και ορισμένοι βουλευτές εξέφρασαν έντονες διαφωνίες και αντιρρήσεις με βασικό επιχείρημα τον κίνδυνο να «απορροφηθεί», η ΔΗΜΑΡ από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά στη στάση των βουλευτών κατά την δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας αυτή δεν θα αλλάξει και θα ψηφίσουν παρών καθώς εκτιμήθηκε ότι η πρόταση του πρωθυπουργού δεν αλλάζει τα δεδομένα.

Όπως αναφέρει και η ανακοίνωση της Αγίου Κωνσταντίνου, «τα παριστάμενα μέλη των δύο οργάνων αποφάσισαν ομόφωνα ότι οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ θα καταψηφίσουν την πρόταση προεδρικής εκλογής που έφερε η κυβέρνηση και στην αυριανή δεύτερη ψηφοφορία, και στην τρίτη, της 29ης Δεκεμβρίου, με το σκεπτικό ότι η ΔΗΜΑΡ δεν προτίθεται να συμβάλει στη συντήρηση των αδιέξοδων πολιτικών που ακολουθούνται».

Από την συνεδρίαση απουσιάζαν, οι βουλευτές Μαρία Ρεπούση, η οποία είχε ενημερώσει πως θα βρίσκεται στη Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας και Θωμάς Ψύρρας, ο οποίος είχε υπογράψει το κείμενο των 8 βουλευτών για την ανάγκη συναινετικής λύσης.