Διαψεύδουν κατηγορηματικά κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ ότι κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τοποθετήθηκε για την προεδική εκλογή.

Όπως τονίζουν πηγές της Κουμουνδούρου, «είναι προκλητικά και προσβάλλουν τον Αρχιεπίσκοπο τα ψευδή δημοσιεύματα που τον φέρουν να έχει τοποθετηθεί για την εκλογή ΠτΔ στη σημερινή συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ».

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται με αφορμή δημοσιεύματα που ήθελαν τον κ. Ιερώνυμο να έχει τονίσει την ανάγκη συναίνεσης και συνεννόησης του πολιτικού κόσμου, τασσόμενος υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα, επικαλούνταν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, είπε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι οι «οι καιροί είναι κρίσιμοι και απαιτούνται σύνθεση, συνεννόηση και συναίνεση προς όφελος του εθνικού συμφέροντος και της κοινωνικής συνοχής που όλοι υπηρετούμε. Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε αρκεί να είμαστε ενωμένοι. Δεν μπορούμε να βλέπουμε το δέντρο και όχι το δάσος», χωρίς ωστόσο να κάνει δηλώσεις στην κάμερα.