«Κάνουμε ένα μεγάλο βήμα μπροστά για να αλλάξουμε σελίδα και να αποκτήσουμε το δικαίωμα στη βιώσιμη ανάπτυξη» τόνισε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς στην έναρξη λειτουργίας του Ταμείου Χρηματοδότησης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

«Προωθούμε την ανάπτυξη στην πράξη και όχι στα λόγια, στην πράξη και όχι στις θεωρίες, ανοίγουμε το δρόμο στην ελληνική επιχειρηματικότητα», είπε, σημειώνοντας πως με αυτό τον τρόπο δυναμώνει η μηχανή της ανάπτυξης στηρίζοντας έμπρακτα τα πιο δυναμικά κύτταρα της ελληνικής οικονομίας με έναν καινούργιο τρόπο.

«Το ταμείο Χρηματοδότησης των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων ξεκινά χρηματοδοτώντας τις τέσσερις πρώτες μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Δουλέψαμε σκληρά και είχαμε την έμπρακτη υποστήριξη των ευρωπαίων εταίρων» επεσήμανε ο κ. Σαμαράς διευκρινίζοντας πως πλέον θα παρέχονται προϊόντα και ευέλικτα δάνεια που θα συμβάλουν στην τόνωση της ρευστότητας, στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, στην προώθηση της καινοτομίας, στη διεύρυνση της εξωστρέφειας και στην αύξηση της απασχόλησης.

Ο κ. Σαμαράς συνέχισε: 

«Το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο αυτό, αποτελεί ένα ταμείο-ομπρέλα. Κι όπως ακούσατε από τον υπουργό, έχει τρία υπο-ταμεία, μέσω των οποίων θα διοχετεύονται πόροι αποκλειστικά σε ελληνικές επιχειρήσεις, όπου θα μπορεί να χρηματοδοτεί δάνεια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να παρέχει την κεφαλαιακή στήριξη, συμμετέχοντας ως μέτοχος σε κεφάλαια εταιρειών αλλά και να χρηματοδοτεί έργα υποδομής. Στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο, εκτός από το Ελληνικό Δημόσιο και τη γερμανική KfW, πρόκειται να συμμετάσχουν επίσης η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ωνάση, με 50 και 30 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, ενώ το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών έχει επίσης δεσμευτεί να συμμετάσχει σε πρώτη φάση με 30 εκατ. ευρώ. Το Ταμείο αυτό αποτελεί μια ουσιαστική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, για να συμβάλλει στην Ανάπτυξη αλλά κυρίως, όπως σας είπα, στην ενίσχυση της ρευστότητας της Χώρας. Ενίσχυση και ρευστότητα, όπως ακριβώς συμβαίνει, με το νέο ΕΣΠΑ που εγκρίθηκε, όπως ξέρετε, με απόλυτη επιτυχία από την Ευρωπαϊκή Ένωση πριν λίγες μέρες». 

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι «το Ταμείο αυτό είναι ένας πολύτιμος πνεύμονας ανάπτυξης, καθοριστικό στήριγμα στη ρευστότητα και την ανάπτυξη της μικρομεσαίας επιχείρησης».

Ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για «γιορτή για τους μικρομεσαίους. Είναι μία μεγάλη καινούργια δύναμη εξωστρέφειας για την Ελληνική επιχείρηση και ένα πολύ θετικό σημείο για την εξέλιξη των οικονομικών της χώρας».