Στο αρχείο οι καταγγελίες Χαϊκάλη για δωροδοκία

Στο αρχείο οι καταγγελίες Χαϊκάλη για δωροδοκία

Στο αρχείο μπήκε η υπόθεση των καταγγελιών του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Παύλου Χαϊκάλη, ο οποίος προσκόμισε οπτικοακουστικό υλικό, στο οποίο -όπως υποστήριξε- καταγράφεται απόπειρα δωροδοκίας  του από τον φερόμενο ως μεσάζοντα, Γιώργο Αποστολόπουλο.

Ο εισαγγελέας, στο πόρισμά του, έκρινε ότι δεν επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες του κ. Χαϊκάλη, καθώς δεν προέκυψε κανένα στοιχείο της αντικειμενικής υπόστασης του εγκλήματος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πορισματική έκθεση του εισαγγελέα, Πάνου Παναγιωτόπουλου παραδόθηκε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών, Ισίδωρο Ντογιάκο και αναφέρει, επίσης, ότι το ηχογραφημένο και μαγνητοσκοπημένο υλικό που του παρέδωσε ο κ. Χαϊκάλης είναι παράνομο και γι' αυτό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Συγκεκριμένα δεν προέκυψε κανένα στοιχείο ούτε βασιμότητα της καταγγελίας του κ. Χαϊκάλη, ο εισαγγελέας δεν πείστηκε ότι ο βουλευτής έκανε αληθή καταγγελία. Ο εισαγγελέας αναφέρεται στη συσκευή καταγραφής που ο Αποστολοπουλος είχε τοποθετήσει κάτω από το τραπέζι. Είχε βάλει κάμερα και στον ανιχνευτή φωτιάς στο ταβάνι, ενώ κατά τον εισαγγελέα, Χαϊκάλης και Αποστολόπουλος γνώριζαν ότι ο ένας καταγράφει τον άλλον.

Ο εισαγγελέας διατυπώνει την απορία γιατί κανένας από τους δύο δεν προσέφυγε από την αρχή στις αρχές και κατέφυγαν στην παράνομη καταγραφή.

Η Aστυνομία έμαθε το όνομα στις 12 Δεκεμβρίου, όταν ο κ. Αποστολόπουλος δεν πήγε στο σπίτι του βουλευτή. Πιθανολογείται ότι η μη προσέγγιση Αποστολόπουλου στο ραντεβού δεν ήταν αποτέλεσμα διαρροής, γιατί μέχρι τις 6 το απόγευμα- δηλαδή την ώρα του ραντεβού στο σπίτι του Χαϊκάλη - κανείς δεν γνώριζε τα στοιχεία του. Άρα, ο κ. Αποστολόπουλος δεν πήγε στο ραντεβού γιατί ποτέ δεν είχε αληθή πρόθεση να δωροδοκήσει το βουλευτή, σύμφωνα με τον εισαγγελέα.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Παναγιωτόπουλος στη βιασύνη του κ. Χαϊκάλη, όταν το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου επικοινώνησαν με την Εισαγγελία και επέμεινε να επισκεφτεί εκείνη την στιγμή τον εισαγγελέα. Πιθανολογείται ότι ο κ. Χαϊκάλης φοβόταν ότι θα τον προλάβει ο Αποστολόπουλος.

Να σημειωθεί ότι η εισαγγελία αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω διερεύνησης για το βίντεο του κ. Χαϊκάλη.

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο