Στο αρχείο μπήκε η υπόθεση των καταγγελιών του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Παύλου Χαϊκάλη, ο οποίος προσκόμισε οπτικοακουστικό υλικό, στο οποίο -όπως υποστήριξε- καταγράφεται απόπειρα δωροδοκίας  του από τον φερόμενο ως μεσάζοντα, Γιώργο Αποστολόπουλο.

Ο εισαγγελέας, στο πόρισμά του, έκρινε ότι δεν επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες του κ. Χαϊκάλη, καθώς δεν προέκυψε κανένα στοιχείο της αντικειμενικής υπόστασης του εγκλήματος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πορισματική έκθεση του εισαγγελέα, Πάνου Παναγιωτόπουλου παραδόθηκε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών, Ισίδωρο Ντογιάκο και αναφέρει, επίσης, ότι το ηχογραφημένο και μαγνητοσκοπημένο υλικό που του παρέδωσε ο κ. Χαϊκάλης είναι παράνομο και γι' αυτό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Συγκεκριμένα δεν προέκυψε κανένα στοιχείο ούτε βασιμότητα της καταγγελίας του κ. Χαϊκάλη, ο εισαγγελέας δεν πείστηκε ότι ο βουλευτής έκανε αληθή καταγγελία. Ο εισαγγελέας αναφέρεται στη συσκευή καταγραφής που ο Αποστολοπουλος είχε τοποθετήσει κάτω από το τραπέζι. Είχε βάλει κάμερα και στον ανιχνευτή φωτιάς στο ταβάνι, ενώ κατά τον εισαγγελέα, Χαϊκάλης και Αποστολόπουλος γνώριζαν ότι ο ένας καταγράφει τον άλλον.

Ο εισαγγελέας διατυπώνει την απορία γιατί κανένας από τους δύο δεν προσέφυγε από την αρχή στις αρχές και κατέφυγαν στην παράνομη καταγραφή.

Η Aστυνομία έμαθε το όνομα στις 12 Δεκεμβρίου, όταν ο κ. Αποστολόπουλος δεν πήγε στο σπίτι του βουλευτή. Πιθανολογείται ότι η μη προσέγγιση Αποστολόπουλου στο ραντεβού δεν ήταν αποτέλεσμα διαρροής, γιατί μέχρι τις 6 το απόγευμα- δηλαδή την ώρα του ραντεβού στο σπίτι του Χαϊκάλη - κανείς δεν γνώριζε τα στοιχεία του. Άρα, ο κ. Αποστολόπουλος δεν πήγε στο ραντεβού γιατί ποτέ δεν είχε αληθή πρόθεση να δωροδοκήσει το βουλευτή, σύμφωνα με τον εισαγγελέα.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Παναγιωτόπουλος στη βιασύνη του κ. Χαϊκάλη, όταν το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου επικοινώνησαν με την Εισαγγελία και επέμεινε να επισκεφτεί εκείνη την στιγμή τον εισαγγελέα. Πιθανολογείται ότι ο κ. Χαϊκάλης φοβόταν ότι θα τον προλάβει ο Αποστολόπουλος.

Να σημειωθεί ότι η εισαγγελία αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω διερεύνησης για το βίντεο του κ. Χαϊκάλη.