Ορκίστηκαν οι πρωτοετείς Ευέλπιδες  παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια και της ανώτατης στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

Στη σειρά αυτή φοιτούν 151 άνδρες και 37 γυναίκες που αποτελούν τους Ευέλπιδες Τάξεως 2018. Ανάμεσά τους 21 Ελληνοκύπριοι και 13 αλλοδαποί σπουδαστές, από Αλβανία, Αρμενία, Λιβύη, Νιγηρία και Σενεγάλη.

Μετά το τέλος της ορκωμοσίας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε:

«Είχα σήμερα την μεγάλη χαρά και την τιμή, εδώ στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, να παρευρεθώ στην ορκωμοσία των πρωτοετών Ευελπίδων. Καταρχήν είναι πολύ σημαντικό ότι εκτός από τους Ελλαδίτες πρωτοετείς Ευέλπιδες έχουμε Ευέλπιδες από την Κύπρο και από διάφορες χώρες της Ευρώπης και της Αφρικής.

Είναι δείγμα μιας αναγνώρισης της αξίας, της μεγάλης αξίας, της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων. Πέραν αυτού όμως θέλω να πω ότι η εμφάνιση των Ευελπίδων σήμερα με γέμισε χαρά και υπερηφάνεια, γιατί στις δύσκολες ώρες ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας προσβλέπει προς το οργανωμένο τμήμα της που αποτελούν ο Ελληνικός Στρατός και οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις για να διασφαλίσουν την ασφάλεια της κοινωνίας, το ύπατο αυτό αγαθό, απέναντι σε οποιοδήποτε εξωτερική απειλή και επιβουλή».

Τέλος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έδωσε συγχαρητήρια στους γονείς των παιδιών  που τα  στήριξαν στην προσπάθειά τους να εισαχθούν στη συγκεκριμένη σχολή.

Γ. Κοκ.