Την πεποίθησή του ότι θα επικρατήσει η λογική και θα εκλεγεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, από τη Βουλή αυτή εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Alpha.

Σε ερώτηση αν θα υπάρξουν 180 βουλευτές που θα ψηφίσουν για πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Σταύρο Δήμα ο κ. Δένδιας απάντησε:

«Δεν είμαι αισιόδοξος ή απαισιόδοξος, είμαι λογικός και πιστεύω ότι πρέπει να βρεθούν. Πάντα τείνω να πιστεύω ότι οι άνθρωποι γενικά ορθοφρονούν και ιδίως οι υπεύθυνοι άνθρωποι, τους οποίους έχει εκλέξει ο ελληνικός λαός, και επειδή νομίζω ότι η χώρα θα υποστεί τεράστια ζημιά εάν πάμε τώρα στις εκλογές, συνεχίζω και ελπίζω ότι ανάμεσα στη δεύτερη και στην τρίτη εκλογή η κρίσιμη μάζα,, θα βρεθεί και θα συμπληρώσει τους συνάδελφους που ήδη έχουν δηλώσει ή δηλώνουν ότι θα υποστηρίξουν την υποψηφιότητα Δήμα».

Για το πού θα βρεθούν οι ψήφοι που λείπουν στην κυβέρνηση για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εκτιμά ότι θα υπάρξουν πιθανόν από τη ΔΗΜΑΡ.

Σε σχετικό ερώτημα απάντησε:

«Το θέμα είναι απλό. Θέλουμε να εκλέξουμε Πρόεδρο Δημοκρατίας και να οδηγήσουμε στη χώρα σε ασφαλή νερά πριν την πάμε σε εκλογές; Ή θέλουμε να ρισκάρουμε ό,τι κατάφερε η ελληνική κοινωνία με στερήσεις μέχρι τώρα; Εάν η απάντηση της ΔΗΜΑΡ είναι το δεύτερο, θα με εκπλήξει διότι δεν με έχει συνηθίσει σε τέτοιες προσεγγίσεις. Αντιθέτως με έχει συνηθίσει σε σοβαρότητα και μετριοπάθεια».