Δένδιας: Πιθανή η εκλογή του Δήμα

Δένδιας: Πιθανή η εκλογή του Δήμα

Την πεποίθησή του ότι θα επικρατήσει η λογική και θα εκλεγεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, από τη Βουλή αυτή εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Alpha.

Σε ερώτηση αν θα υπάρξουν 180 βουλευτές που θα ψηφίσουν για πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Σταύρο Δήμα ο κ. Δένδιας απάντησε:

«Δεν είμαι αισιόδοξος ή απαισιόδοξος, είμαι λογικός και πιστεύω ότι πρέπει να βρεθούν. Πάντα τείνω να πιστεύω ότι οι άνθρωποι γενικά ορθοφρονούν και ιδίως οι υπεύθυνοι άνθρωποι, τους οποίους έχει εκλέξει ο ελληνικός λαός, και επειδή νομίζω ότι η χώρα θα υποστεί τεράστια ζημιά εάν πάμε τώρα στις εκλογές, συνεχίζω και ελπίζω ότι ανάμεσα στη δεύτερη και στην τρίτη εκλογή η κρίσιμη μάζα,, θα βρεθεί και θα συμπληρώσει τους συνάδελφους που ήδη έχουν δηλώσει ή δηλώνουν ότι θα υποστηρίξουν την υποψηφιότητα Δήμα».

Για το πού θα βρεθούν οι ψήφοι που λείπουν στην κυβέρνηση για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εκτιμά ότι θα υπάρξουν πιθανόν από τη ΔΗΜΑΡ.

Σε σχετικό ερώτημα απάντησε:

«Το θέμα είναι απλό. Θέλουμε να εκλέξουμε Πρόεδρο Δημοκρατίας και να οδηγήσουμε στη χώρα σε ασφαλή νερά πριν την πάμε σε εκλογές; Ή θέλουμε να ρισκάρουμε ό,τι κατάφερε η ελληνική κοινωνία με στερήσεις μέχρι τώρα; Εάν η απάντηση της ΔΗΜΑΡ είναι το δεύτερο, θα με εκπλήξει διότι δεν με έχει συνηθίσει σε τέτοιες προσεγγίσεις. Αντιθέτως με έχει συνηθίσει σε σοβαρότητα και μετριοπάθεια».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο