current views are: 1

22 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση19:29

«Καυγάς» Βορίδη – Μητρόπουλου για την παράταση του μνημονίου

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ του υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλου.

Δημοσίευση 19:29’
αρθρο-newpost

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ του υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλου.

Κόντρα ξέσπασε  στη Βουλή μεταξύ του υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλου.

Αφορμή για την αναταραχή στάθηκε η παρατήρηση του κ. Μητρόπουλου ότι το κείμενο συμφωνίας που υπέγραψε για δίμηνη παράταση του μνημονίου και φέρνει ως τροπολογία για να ψηφιστεί από τη βουλή, είναι κατάπτυστο και εμπεριέχει απαράδεκτες δεσμευτικές ρήτρες για τη χώρα.

Σύμφωνα με τον κ. Μητρόπουλο, η Ελλάδα, η Τράπεζα της Ελλάδος και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας παραιτούνται αμετάκλητα και άνευ όρων από οποιαδήποτε ασυλία περιουσιακών στοιχείων ακόμα και αυτών που θα αποκτηθούν στο μέλλον.

Ακόμη, ο κ. Μητρόπουλος υποστήριξε ότι η ελληνική κυβέρνηση αποδέχτηκε να υπαχθούν και να ερμηνεύονται όλες οι συμβατικές ή μη, υποχρεώσεις της χώρας που προκύπτουν από την δεύτερη τροποποιητική σύμβαση σύμφωνα με το αγγλικό δίκαιο.

Απαντώντας στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ο Μάκης Βορίδης επεσήμανε πως η δεύτερη τροποποιητική σύμβαση, το μόνο που κάνει είναι να καλύψει χρηματοδοτικά τη χώρα χωρίς άλλη επιβάρυνση και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επαναλαμβάνει την καταστροφολογία του 2012.

«Θέλετε να μείνει χρηματοδοτικά ακάλυπτα η χώρα αυτούς τους δύο μήνες; Καμιά δεκαπενταριά ομιλητές σας λένε ότι επίκειται κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Εσείς χρηματοδοτικά, θέλετε η χώρα να είναι ακάλυπτη επί κυβέρνησής σας. Αυτό να το κάνετε με δική σας ευθύνη. Όχι με δική μας ευθύνη. Εμείς δεν θα το επιτρέψουμε αυτό», τόνισε ο κ. Βορίδης και πρόσθεσε:

«Η δεύτερη τροποποιητική σύμβαση είναι απόλυτα ίδια με την προηγούμενη. Αυτό που κάνει είναι να καλύψει χρηματοδοτικά τη χώρα χωρίς άλλη επιβάρυνση. Αυτό που έπρεπε να απασχολήσει τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι σε δύο μήνες, το μνημόνιο τελειώνει. Η ενεργοποίηση θα γίνει μόνο σε περίπτωση που η χώρα δεν θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της».


σχετικα αρθρα