Γράφει η Ελένη Καλογεροπούλου  

Την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση θα βρεθεί και σήμερα με έναν οριακό αριθμό βουλευτών που δεν έχει καμία σχέση με εκείνον που χρειάζεται προκειμένου να εκλέξει πρόεδρο της Δημοκρατίας εκφράζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα επέμεναν ότι το διάγγελμα του πρωθυπουργό συνεισέφερε πενιχρά αποτελέσματα σε αυτή την διαδικασία αφού μόνο οι …γνωστοί ύποπτοι δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν Σταύρο Δήμα επειδή πείστηκαν από τις προθέσεις του πρωθυπουργού. 

Έτσι μετά και την σημερινή ψηφοφορία τα στελέχη της Κουμουνδούρου περιμένουν ότι οι πιέσεις που θα δεχθούν οι κοινοβουλευτικές ομάδες της ΔΗΜΑΡ και των ΑΝΕΛ θα είναι ισχυρότατες προκειμένου να γίνουν και αποτελεσματικές. 

Τις επόμενες ημέρες και παρά το γεγονός ότι ο περισσότερος κόσμος θα βρίσκεται στα σπίτια του γιορτάζοντας τα Χριστούγεννα τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρούν ότι οι στενοί συνεργάτες του Αντ. Σαμαρά θα επιδοθούν  σε κινήσεις προσέγγισης… επίφοβων βουλευτών. 

«Ότι και να γίνει όμως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να βρει   τους 180 βουλευτές επισημαίνουν τα στελέχη της Κουμουνδούρου. Και παρά τα όσα λένε ούτε αυτοί το πιστεύουν . Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ένας μετά τον άλλο οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων δηλώνων την παραίτηση τους προκειμένου να πολιτευθούν ». 

Οι ίδιοι άνθρωποι λένε ακόμα ότι θα ενταθούν και οι πιέσεις από την Ευρώπη αφού οι δανειστές έχουν αναληφθεί ότι τα περιθώρια στενεύουν και άρα τις οποίες κινήσεις θέλουν να κάνουν θα τις κάνουν τώρα. «Και πάλι θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν την ατμόσφαιρα του 2012 σπέρνοντας τον πανικό» λένε οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα. Μόνο που τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει.

«Σήμερα υπάρχει μια πραγματικότητα η οποία διαφέρει σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό από ότι το 2012, οι παράμετροι δεν είναι ίδιες »λέει ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

Και πρόσθεσε:

«Θα έλεγα μάλιστα ότι είναι πιο ευνοϊκή συγκυρία για να γίνει επιτέλους αυτή η μεγάλη συζήτηση που θα αφορά τις ευρωπαϊκές στρατηγικές και ταυτόχρονα να τεθεί το θέμα της χώρας μας, το θέμα της διαπραγμάτευσης του χρέους και των δανειακών συμβάσεων. Αν δεν το βάλουν αυτό οι πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες διαθέτουν ένα σχέδιο και ταυτόχρονα έχουν και την εξουσιοδότηση να προχωρήσουν σε ένα τέτοιο δρόμο, τότε δεν μπορούν να γίνουν από μόνα τους αυτά».