Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Το κυνήγι της μαύρης γάτας έχουν αρχίσει στην Χαριλάου Τρικούπη, όπου μαύρη γάτα θεωρείται το υπό ίδρυση κόμμα Παπανδρέου. 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν θέλει να μιλάει για τον πρώην πρωθυπουργό και τα σχέδιά του όταν συσκέπτεται με τους συνεργάτες του. Τα τσουχτερά σχόλια τα φυλάει για τις δημόσιες παρεμβάσεις του, όταν προεδρεύοντας στις κομματικές συνελεύσεις αναφέρει ότι "ντρέπεται" για όσα συμβαίνουν σε σχέση με την κινητικότητα που παρουσιάζει ο Γιώργος Παπανδρέου και ότι θα αποτελούσε "προσβολή στην μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου" κάθε διασπαστική πρωτοβουλία που θα κλόνιζε την ενότητα του ΠΑΣΟΚ

Τi κάνει νιάου, νιάου στα πράσινα κεραμίδια; Μα η μαύρη γάτα, η σταθερή σκιά που κυνηγάει τον Ευάγγελο Βενιζέλο από την ημέρα που εξελέγη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, η παρουσία του προκατόχου του στην ηγεσία του κινήματος. 

Ο Βενιζέλος ευελπιστεί ως την τελευταία στιγμή ότι μπορεί να γυρίσει το παιχνίδι και ο Γιώργος Παπανδρέου να αναγκαστεί να ακυρώσει τα σχέδιά του για την δημιουργία νέου πολιτικού φορέα. Η τελευταία δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας δίνει σε νέο κόμμα υπό τον πρώην πρωθυπουργό ποσοστό που δεν υπερβαίνει το 3%, δηλαδή το όριο για την εξασφάλιση της εισόδου του στη Βουλή. Οι μετρήσεις όμως φαίνεται ότι δεν πτοούν τον Γιώργο Παπανδρέου και τους συνεργάτες του που περιμένουν και τυπικά την 29η Δεκεμβρίου για να προβούν σε ανακοινώσεις. 

Ο Παπανδρέου έχει τα στελέχη που τον ακολουθούν σε κατάσταση stand by και τούς έχει δώσει οδηγίες να διερευνούν τις δυνατότητες συγκρότησης κομματικών πυρήνων σε όλα τα σημεία της Ελλάδας. Τα ψηφοδέλτια έχουν αρχίσει δειλά δειλά να συμπληρώνονται για να κερδηθεί πολύτιμος χρόνος. 

Πάντως, ο Βενιζέλος δεν σκοπεύει να χτυπήσει το κόμμα Παπανδρέου- εφόσον υπάρξει- στην προεκλογική περίοδο. Μέλημά του είναι και αυτό τόνίσε σε σύσκεψη χθες το απόγευμα με τους συνεργάτες του να παρουσιάσει το ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη ως την δύναμη ευθύνης που ακολουθεί τον δρόμο της εθνικής σταθερότητας κόντρα στην δημαγωγία και στην τακτική του φόβου.