Ανεξαρτητοποιήθηκε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα λίγα λεπτά πριν την συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για την ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Πληροφορίες ήθελαν να αποχωρεί από το κόμμα και ο Θωμάς Ψύρρας. Ωστόσο ο ίδιος διέψευσε την αποχώρησή του ενώ στην ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας κράτησε την γραμμή της ΔΗΜΑΡ και ψήφισε παρών.

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Φούντα είχε δηλώσει ότι δεν θα ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα, όπως και ο κ. Ψύρρας.

Με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας γνωστοποίησε την απόφασή της να ανεξαρτητοποιηθεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς.

«Η πολιτική στάση και θεώρηση της βουλευτού διαφοροποιείται σημαντικά, πάνω από ένα χρόνο τώρα, από την κεντρική γραμμή του κόμματος και πλέον δεν υπάρχουν πολλά σημεία ταύτισης.

Πρόκειται για μία δύσκολη αλλά αναγκαία απόφαση για λόγους πολιτικής και προσωπικής συνέπειας.

Η βουλευτής εύχεται κάθε επιτυχία όσον αφορά στις μελλοντικές επιδιώξεις της Δημοκρατικής Αριστεράς, σε έναν πολιτικό χώρο που με πολύ σεβασμό και η ίδια, με όλες της τις δυνάμεις, υπηρέτησε στην παρούσα κοινοβουλευτική περίοδο».

Η Δημοκρατική Αριστερά, σε ανακοίνωσή της τόνισε:

«Η βουλευτής κ. Νίκη Φούντα, με την ανεξαρτητοποίηση της, επέλεξε το δρόμο της. Η Δημοκρατική Αριστερά συνεχίζει το δικό της».