Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Σε ναυάγιο κατέληξε και η νέα προσπάθεια να διατηρηθούν συνδετικοί δεσμοί του Γιώργου Παπανδρέου με το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εισέπραξε ένα ακόμη ηχηρό «όχι» στο αίτημα να δοθεί κοινή μάχη ενόψει των εκλογών και, όπως όλα δείχνουν, είναι ειλημμένη η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου, αν όχι να προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος, να αφήσει τη Χαριλάου Τρικούπη στην καθοδική της πορεία.  

Σύμφωνα με κύκλους της Χαριλάου Τρικούπη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε από τον πρώην Πρωθυπουργό να συμβάλλει στη διατήρηση της ενότητας του χώρου, λέγοντάς του ότι «η θέση του είναι στην παράταξη και στα ψηφοδέλτιά της για να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη των εκλογών, όποτε κι αν γίνουν». 

Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, κατά τη διάρκεια της 20λεπτης συνάντησης που είχαν οι δύο άνδρες στη Βουλή, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε στον κ. Παπανδρέου ότι «η ενότητα του κόμματος είναι εθνική, παραταξιακή και ηθική υποχρέωσή του».

Η απάντηση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ ήρθε μέσω των στενών συνεργατών του, οι οποίοι ανέφεραν ότι στη συνάντηση συζητήθηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

«Ο Γιώργος Παπανδρέου, όπως είναι ήδη γνωστό, έχει καταθέσει τις απόψεις του και τις θέσεις του και για την πορεία της χώρας και για την πορεία του κινήματος, που παραμένουν σε ισχύ και είναι αναγκαίες» επεσήμαναν, δείχνοντας την αμετακίνητη στάση του.

Σημειώνουν, παράλληλα, ότι «οι προτάσεις του κ. Παπανδρέου αποσκοπούν στην αντιμετώπιση της προϊούσας διάλυσης που εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ και, παράλληλα, της αναγέννησης και ανασυγκρότησής του», συμπληρώνοντας ότι επ´ αυτών δεν υπήρξε ουσιαστική απάντηση. 

Με αυτά τα δεδομένα είναι προφανές ότι σβήνει και η τελευταία ελπίδα συμφωνίας Βενιζέλου - Παπανδρέου, με τον δέυτερο να χαράσσει δικό του δρόμο, τόσο πολιτικό όσο και κομματικό.