current views are: 2

23 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση13:01

Διεθνή ΜΜΕ: Απέτυχε ξανά η προεδρική εκλογή – Αυξάνονται οι πιθανότητες εκλογών

Εκτενείς αναφορές για το αποτέλεσμα της δεύτερης ψηφοφορίας στην ελληνική Βουλή για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας περιλαμβάνουν οι αναφορές των διεθνών πρακτορείων και δικτύων.

Δημοσίευση 13:01’
αρθρο-newpost

Εκτενείς αναφορές για το αποτέλεσμα της δεύτερης ψηφοφορίας στην ελληνική Βουλή για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας περιλαμβάνουν οι αναφορές των διεθνών πρακτορείων και δικτύων.

Γράφει ο Βαγγέλης Βιτζηλαίος

Εκτενείς αναφορές για το αποτέλεσμα της δεύτερης ψηφοφορίας στην ελληνική Βουλή για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας περιλαμβάνουν οι αναφορές των διεθνών πρακτορείων και δικτύων, τονίζοντας την κρισιμότητα της τρίτης ψηφοφορίας στις 29 Δεκεμβρίου, όπως και τους κινδύνους ενδεχόμενων πρόωρων εκλογών.

«Ο έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς απέτυχε να συγκεντρώσει την απαραίτητη στήριξη για την εκλογή Προέδρου, στον δεύτερο γύρο» τονίζει το πρακτορείο Reuters προσθέτοντας ότι «χρειάζεται άλλες 12 ψήφους στην τελική ψηφοφορία την επόμενη εβδομάδα για να αποφύγει πρόωρες κάλπες».

«Απέτυχε η έκκληση Σαμαρά προς τους βουλευτές ώστε να στηρίξουν τον υποψήφιό του και να αποφευχθούν οι εκλογές» αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg. To αμερικανικό δίκτυο τονίζει ότι εάν ο κ. Σαμαράς αποτύχει και στην τρίτη και τελευταία ψηφοφορία η Βουλή θα διαλυθεί και θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές. Παράλληλα επισημαίνεται ότι η προοπτική αυτή ταράζει τις αγορές στην Ελλάδα, επαναφέροντας μνήμες 2012 όταν η συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη είχε τεθεί σε κίνδυνο.

«Οι προοπτικές της Ελλάδας μοιάζουν επισφαλείς με την προεδρική εκλογή να αποτυγχάνει ξανά» τονίζει το αμερικανικό CNBC κάνοντας αναφορά στις αγορές και ακόμα και σε «αβέβαιο μέλλον στο ευρώ» για την Ελλάδα.

«H ελληνική Βουλή αποτυγχάνει να εκλέξει Πρόεδρο στον δεύτερο γύρο» σημειώνουν οι Financial Times, υπογραμμίζοντας ότι αυξάνονται οι πιθανότητες βουλευτικών εκλογών το Φεβρουάριο, που θα μπορούσαν να φέρουν τον αντι-μνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

«Η ελληνική προεδρική εκλογή πάει στον τρίτο γύρο» γράφει η ιστοσελίδα του βρετανικού Guardian, σημειώνοντας ότι οι 168 βουλευτές που συγκέντρωσε ο υποψήφιος της κυβέρνησης επιβεβαίωσε τις προσδοκίες, κάνοντας λόγο για «λεπτά ισορροπημένο» αποτέλεσμα στην τρίτη ψηφοφορία. 

«Ο Σταύρος Δήμας απέτυχε ξανά στην προεδρική εκλογή» επισημαίνει η ιστοσελίδα του Spiegel λέγοντας ότι στις 29 Δεκεμβρίου οι βουλευτές ξαναψηφίζου. Εάν δεν συγκεντρωθούν 180 θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.

H βρετανική Daily Mail τονίζει στην αναφορά της ότι «Ο έλληνας πρωθυπουργός ελπίζει να αποφύγει τις πρόωρες εκλογές μετά το καλύτερο αποτέλεσμα στη Βουλή». 


σχετικα αρθρα