Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς
 
Ρεαλιστικό χαρακτηρίζει κυβερνητική πηγή, τον στόχο των 180 βουλευτών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, σημειώνοντας ωστόσο ότι, αντικειμενικά, υπάρχουν δυσκολίες για την επίτευξή του. 
 
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, «δεν θα υπάρξουν άλλες πρωτοβουλίες, αλλά επικοινωνιακές κινήσεις, ώστε να σπάσει η ιδεολογική τρομοκρατία και να απελευθερωθούν οι δυνάμεις που θέλουν να εκλέξουν Πρόεδρο».
 
Παράλληλα υπογράμμισε ότι «απευθύνεται και στους βουλευτές και στους πολίτες για την επόμενη μέρα. Αν εκλεγεί Πρόεδρος η τρόικα επιστρέφει στης 4 Ιανουαρίου και η αξιολόγηση ολοκληρώνεται στα μέσα Φεβρουαρίου. Αν δεν εκλεγεί δεν επιστρέφει η τρόικα με ό,τι αυτό σημαίνει για την οικονομία και τη χώρα».
 
Για τη Χρυσή Αυγή και το ενδεχόμενο να υπερψηφίσει η ίδια πηγή απάντησε: «Τι μπορούμε να κάνουμε; Γιατί δεν υπάρχει πρόβλημα όταν αθροίζονται στα "παρών"»;

Πριν από λίγο, ολοκληρώθηκε το κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπό τον Πρωθυπουργό,παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου, μετά την δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. 

Στην ευρεία σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης και Χρήστος Σταϊκούρας, καθώς επίσης οι κ.κ. Μητσοτάκης, Βρούτσης, Χρυσοχοΐδης, Κεφαλογιάννη, Σκρέκας και Χριστοφιλοπούλου.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Χαρδούβελης ερωτηθείς για τις διαπραγματεύσεις είπε: «Θα ξέρουμε την άλλη Δευτέρα αν έρθει η Τρόικα».

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ενημέρωση προς τους κυβερνητικούς συντάκτες και σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, είπε ότι τα πράγματα σοβαρεύουν, ενώ κάλεσε τους βουλευτές να συνομιλήσουν με τη συνείδηση τους. «Τα δεδομένα είναι ξεκάθαρα, δεν θα μπουν άλλα δεδομένα. Η πρωτοβουλία ελήφθη ξεκάθαρα από τον Πρωθυπουργό, έλυσε το πλαίσιο εθνικής συνενόησης και ελπίζω να βρει συνεννόηση από μεμονωμένους βουλευτές, που πρέπει να αποστασιοποιηθούν από αποφάσεις που πήραν τα κόμματά τους. Η τελευταία ψηφοφορία είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη και θα κριθούν από την.ιστορία» τόνισε. 

Σημείωσε, επίσης, ότι η προεδρική ψηφοφορία ειναι συνταγματική ψηφοφορία και θα ήταν μια ευκαιρία να συμφωνήσουμε συνταγματική αναθεώρηση. Επεσήμανε, παράλληλα, ότι θα πρέπει να αποσυνδεθεί η προεδρική εκλογή από τις πρόωρες εκλογές, κάνοντας λόγο για στρέβλωση του Συντάγματος. 

«Έχουμε το παράδοξο, η κυβέρνηση να έχει πάρει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή να κινδυνεύει να πέσει», επεσήμανε και ξεκαθάρισε ότι δεν τίθενται ζήτημα κυβέρνησης ειδικού σκοπού και προφανώς δεν τίθεται ζήτημα αλλαγής υποψηφίου.