Αυτό είναι το εισαγγελικό πόρισμα για την υπόθεση Χαϊκάλη

Αυτό είναι το εισαγγελικό πόρισμα για την υπόθεση Χαϊκάλη

Επτασέλιδο είναι το πόρισμα του εισαγγελέα Εφετών, Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου με το οποίο τίθεται στο αρχείο η υπόθεση με τις καταγγελίες του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Παύλου Χαϊκάλη για δωροδοκία.

Ο αντεισαγγελέας κρίνει ότι δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις που απαιτεί ο νόμος γα την άσκηση ποινικής δίωξης για δωροδοκία βουλευτή «καθόσον δεν προέκυψε κανένα στοιχείο της αντικειμενικής υπόστασης του εγκλήματος ούτε προέκυψε η βασιμότητα της καταγγελίας».

Κατά τον κ. Παναγιωτόππουλο «ουδόλως προέκυψε ότι όπισθεν του Γ. Αποστολόπουλου κρύπτεται ή υπάρχει οποιοδήποτε τραπεζικό ή επιχειρηματικό στέλεχος, πολιτικό κόμμα, η κυβέρνηση ή οποιοσδήποτε κυβερνητικός παράγων. Αντιθέτως πιθανολογείται ότι η δράση του Γ. Αποστολόπουλου δεν είχε πολιτικές προεκτάσεις ή πολιτικά κίνητρα».

Και καταλήγει:

«Καθίσταται σαφές ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για τέλεση ή απόπειρα τέλεσης του εγκλήματος της δωροδοκίας βουλευτή , πολλώ μάλλον δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις που απαιτεί ο νόμος για άσκηση ποινικής δίωξης καθόσον δεν προέκυψε κανένα στοιχείο της αντικειμενικής υπόστασης του εγκλήματος, ούτε προέκυψε η βασιμότητα της καταγγελίας και γι' αυτό έθεσα τη δικογραφία στο αρχείο».

 

 

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο