«Η έκκληση των οκτώ είναι ακόμα στο τραπέζι της διαβούλευσης», τονίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ. Εκφράζει, ωστόσο, την πικρία του που «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανταποκρίθηκε, έστω και λέγοντας «όχι», αλλά για συγκεκριμένους λόγους». «Μέχρι την τελευταία στιγμή περιμένουμε τη δική του πρόταση και ανταπόκριση», σημειώνει. 

Παράλληλα, χαρακτηρίζει αναμενόμενο το αποτέλεσμα της δεύτερης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ εκτιμά ότι είναι πολύ δύσκολο να συγκεντρωθεί η απιτούμενη πλειοψηφία και ότι η χώρα οδηγείται σε εκλογές».

Αναφερόμενος στη χθεσινή συνεδρίαση της ΔΗΜΑΡ και το ενδεχόμενο συνεργασιών είπε: «Είχαμε μια πλήρη ενημέρωση εκ μέρους του προέδρου για τις επαφές που είχε και με τους Οικολόγους και με τον ΣΥΡΙΖΑ. Φαίνεται ότι η επαφή με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει λάβει το πλαίσιο το οποίο συζητάει, φαίνεται ότι υπάρχει θετική ανταπόκριση. Βεβαίως, απέχουμε πάρα πολύ από την τελική απόφαση, δεδομένου ότι δεν γνωρίζουμε πρόγραμμα, όρους και συνθήκες της συνεργασίας και κυρίως τι σημαίνει οργανωτική και πολιτική αυτονομία του κόμματος, η οποία ναι μεν παραμένει, αλλά εκφράζεται με συγκεκριμένους τρόπους» .