Μετά την τρίτη ψηφοφορία στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη με φόντο τη συνεργασία τους, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά».

Ερωτηθείς εάν έχει ξεκαθαρίσει το πλαίσιο συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ- ΔΗΜΑΡ απάντησε:

«Εκείνο το οποίο έχει αυτήν τη στιγμή ξεκαθαρίσει ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στην ΔΗΜΑΡ είναι ότι και οι δύο πολιτικές δυνάμεις συμφωνούν στην ανάγκη να μην προκύψει Πρόεδρος Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή και να προσφύγουμε σε εκλογές και βεβαίως κλείστηκε και ένα ραντεβού, για μετά την ολοκλήρωση της τρίτης ψηφοφορίας, ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και στον κ. Κουβέλη. Αυτά είναι και τίποτα περισσότερο».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συμπερίληψης των βουλευτών και στελεχών της ΔΗΜΑΡ στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε: «Δεν έχουμε μπει σε τέτοιες συζητήσεις».

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ απέκλεισε να βρεθούν οι 180. «Τελικά το ελληνικό Κοινοβούλιο, με την ψήφο του, συντάχτηκε με την απαίτηση της κοινωνίας να μην προχωρήσει η παρούσα κυβέρνηση στην εφαρμογή όλων αυτών των νέων μέτρων και προαπαιτούμενων που συμπεριλαμβάνονται στο mail Χαρδούβελη. Αποκλείω να βρεθούν οι 180, φάνηκε ότι αυτή η εικονική ευφορία που είχε δημιουργηθεί μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού χθες, ουσιαστικά, δεν έφερε τίποτα καινούργιο. Μιλάμε για ψήφους οι οποίοι ήταν προεξοφλημένοι από την προηγούμενη εβδομάδα» σχολίασε ο κ. Σκουρλέτης.

Πρόσθεσε ακόμα πως «είναι πραγματικά λυπηρό, στελέχη της κυβέρνησης αυτή τη στιγμή αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός να καταφεύγει σε μία, χωρίς προηγούμενο, κινδυνολογία. Δεν είναι περιπέτεια οι εκλογές, δεν είναι περιπέτεια τελικά να δίνεις τη δυνατότητα στον λαό να αποφασίζει για την τύχη του και να αξιολογεί τις κυβερνήσεις».

Ο ίδιος προέβλεψε εκλογές στις 25 Ιανουαρίου ή το αργότερο μετά από μία εβδομάδα.
 
Σε ερώτηση εάν είναι η ώρα να μπει ένα τέλος στη συζήτηση για τα μαξιλαράκια, τους κουμπαράδες, τους αργυρώνητους βουλευτές και τώρα στην «υπόθεση Χαϊκάλη», ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Έχουμε μία ομολογία απόπειρας δωροδοκίας και αυτό είναι αναμφισβήτητο. Δυστυχώς, η χθεσινή απόφαση εκ μέρους της εισαγγελίας, να κλείσει αυτή την υπόθεση χωρίς να αναζητήσει όλα τα στοιχεία μέσα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των συνδιαλέξεων των εμπλεκομένων προσώπων, δεν την τιμά την ίδια. Φοβάμαι πάρα πολύ ότι παρακολουθώντας τελικά το διάγγελμα του κ. Σαμαρά, προχθές, είδαμε περίπου αυτό που θα συνέβαινε την επόμενη μέρα, δηλαδή την προαναγγελία της κατάληξης της υπόθεσης».