current views are: 2

23 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση17:37

Φτιάχνουν ψηφοδέλτια στο κόμμα του Παπανδρέου και ξεκινούν περιοδείες

Έτοιμος να κόψει την κορδέλα των εγκαινίων για το νέο του κόμμα είναι ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος έκλεισε ο οριστικά την πόρτα στον Βαγγέλη Βενιζέλο, αποκλείοντας ανακωχή για τη διάσωση του ΠΑΣΟΚ.

Δημοσίευση 17:37’
αρθρο-newpost

Έτοιμος να κόψει την κορδέλα των εγκαινίων για το νέο του κόμμα είναι ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος έκλεισε ο οριστικά την πόρτα στον Βαγγέλη Βενιζέλο, αποκλείοντας ανακωχή για τη διάσωση του ΠΑΣΟΚ.

Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος 

Έτοιμος να κόψει την κορδέλα των εγκαινίων για το νέο του κόμμα είναι ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος έκλεισε ο οριστικά την πόρτα στον Βαγγέλη Βενιζέλο, αποκλείοντας ανακωχή για τη διάσωση του ΠΑΣΟΚ. Το μόνο που μένει είναι η μέρα και η ώρα, σύμφωνα με στενούς συνομιλητές του πρώην πρωθυπουργού, που γνωρίζουν καλά όσα συμβαίνουν στο παπανδρεϊκό στρατόπεδο. 

Όνομα έχει βρεθεί, και πολλοί στοιχηματίζουν ότι θα περιέχει τη λέξη Αλλαγή. Στελέχη έχουν βρεθεί και καταρτίζονται ήδη τα ψηφοδέλτια, ενώ τα γραφεία θα βρίσκονται στην οδό Πειραιώς, τουλάχιστον για την αρχή. 

Για τον Γιώργο Παπανδρέου το ΠΑΣΟΚ, από την στιγμή που ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν αποχωρεί, έχει τελειώσει. Ο πρώην πρωθυπουργός έχει συνεχείς συναντήσεις με ανθρώπους και του ΠΑΣΟΚ, με εκείνους που τώρα έχουν προσεγγίσει το ΣΥΡΙΖΑ για να βρουν στέγη, αλλά και με στελέχη της ΔΗΜΑΡ, τα οποία διαφωνούν στη σύμπλευση με το ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Παπανδρέου έχει πάρει απόφαση ότι, από την στιγμή που θα ανακοινωθεί η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες να ανακοινώσει την ίδρυση του κομματός του. Δεν αποκλείεται οι ανακοινώσεις να γίνουν από το Καλέτζι στην Αχαΐα, τη γενέτειρα των Παπανδρέου. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα υπάρξουν περιοδείες του Γιώργου Παπανδρέου και των στελεχών που θα τον πλαισιώσουν σε ολόκληρη τη χώρα.

Παράλληλα, κυριαρχεί αισιοδοξία ότι το νέο κόμμα Παπανδρέου θα καταγράψει μεγάλα ποσοστά. Αντιθέτως, στη Χαριλάου Τρικούπη ελπίζουν ότι, έστω και την ύστατη ώρα, ο πρώην πρωθυπουργός δεν θα κάνει πράξη τα σχέδια για ίδρυση κόμματος, αλλά ακόμη και αν προχωρήσει, τότε εκτιμούν ότι δε θα καταφέρει να εισέλθει στο κοινοβούλιο.


σχετικα αρθρα