current views are: 3

23 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση19:31

Άλλα λέει ο Στρατούλης, άλλα λέει ο Μητρόπουλος για το μνημόνιο (Βίντεο)

Θέσεις εκ διαμέτρου αντίθετες εκφράζουν ανώτατα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας σύγχυση για την πρώτη ημέρα του Αλέξη Τσίπρα στη διακυβέρνηση της χώρας. 

Δημοσίευση 19:31’
αρθρο-newpost

Θέσεις εκ διαμέτρου αντίθετες εκφράζουν ανώτατα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας σύγχυση για την πρώτη ημέρα του Αλέξη Τσίπρα στη διακυβέρνηση της χώρας. 

Γράφει η Μαίρη Πολλάλη

Θέσεις εκ διαμέτρου αντίθετες εκφράζουν ανώτατα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας σύγχυση για την πρώτη ημέρα του Αλέξη Τσίπρα στη διακυβέρνηση της χώρας. 

Ελάχιστες ώρες μετά την τοποθέτηση του Αλέξη Μητρόπουλου στην εκπομπή στον Ενικό, σύμφωνα με την οποία είναι αδύνατο να καταργηθεί το μνημόνιο με ένα νόμο, ο Δημήτρης Στρατούλης δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ακυρώσει τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους με ένα άρθρο».

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητρόπουλος δήλωσε τη Δευτέρα: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα κυβερνήσει με σεβασμό των δανειακών συμβάσεων, όσο αυτές ισχύουν και όσο βρίσκεται σε διαπραγμάτευση. Δεν θα μετέλθει μέτρα τσαμπουκά και τσαρλατανισμούς». Ο γνωστός εργατολόγος και βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί με ένα άρθρο να καταργηθούν 500 νόμοι και 26.000 άρθρα, ενώ σε σχόλιο του Νίκου Χατζηνικολάου ότι για την κατάργηση της λιτότητας χρειάζονται λεφτά, απάντησε χαρακτηριστικά: «Με έχετε ακούσει ποτέ να λέω εγώ με ένα άρθρο»;

 

Ωστόσο, ο τομεάρχης εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, έχει την εντελώς αντίθετη άποψη: «’Οπως ψηφίστηκαν τα μνημόνια με ένα νόμο, έτσι θα ακυρωθούν με ένα νόμο και με ένα άρθρο» τόνισε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, επιμένοντας ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει εν μια νυκτί τους νόμους και τις πολιτικές της λιτότητας.

 

Η ασάφεια στις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πάντως, δεν επηρεάζει το σχεδιασμό της ηγετικής ομάδας και των επιτελείων του κόμματος, που βρίσκονται σε προεκλογικό πυρετό.

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν βέβαιη την αδυναμία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και βάζουν στο επίκεντρο, όχι να ξεκαθαρίσουν το τοπίο για τη βασική αρχή της πολiτικής που θα εφαρμόσουν, αλλά τα ψηφοδέλτια και την κατάρτιση των λιστών. 


σχετικα αρθρα