current views are: 1

24 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση05:11

ΣΥΡΙΖΑ: Οι πολίτες αντί για κάλαντα θα ακούνε την κυβερνητική κινδυνολογία

Τα χειρότερα περιμένουν από την κυβέρνηση τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εν όψη της τρίτης ψηφοφορίας για την  εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Δημοσίευση 05:11’
αρθρο-newpost

Τα χειρότερα περιμένουν από την κυβέρνηση τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εν όψη της τρίτης ψηφοφορίας για την  εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Γράφει η Ελένη Καλογεροπούλου  

Τα χειρότερα περιμένουν από την κυβέρνηση τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εν όψη της τρίτης ψηφοφορίας για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Όπως λένε οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα οι πολίτες αντί για κάλαντα θα ακούνε από τα κυβερνητικά στελέχη  τα σενάρια περί εξόδου της χώρας από το ευρώ και την Ευρωζώνη μέχρι και φήμες για χρεοκοπία. 

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου επισημαίνουν ότι πρώτος  και πάλι στο χορό της κινδυνολογίας μπήκε ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος δήλωσε ότι εάν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ τους επόμενους τρεις μήνες. Λένε ακόμα ότι το κλίμα  της κινδυνολογίας να ενταθεί μέσα στις ημέρες των Χριστουγέννων όχι μόνο με δηλώσεις αλλά και δημοσιεύματα από τον Ελληνικό και διεθνή τύπο. 

Παρ’ όλα αυτά τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένουν ότι η δικομματική κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να βρει τους 180 βουλευτές που χρειάζεται για να εκλέξει πρόεδρο της Δημοκρατίας αφού στην δεύτερη εκλογή κατάφερε να φτάσει κοντά στον ανώτερο αριθμό βουλευτών που μπορεί να επηρεάσει και είναι οι 168.  Προσθέτουν δε ότι οι δυο κοινοβουλευτικές ομάδες της ΔΗΜΑΡ και των ΑΝΕΛ έχουν εξαντλήσει τα περιθώρια διαρροών αλλά ακόμα και εάν κάποιοι αλλάξουν άποψη παρά την απόφαση των κομμάτων τους δεν θα είναι αρκετοί για να φτάσουν τους 180. 

Έτσι η εντολή που έχει δοθεί στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα στους βουλευτές της επαρχίας είναι να εκμεταλλευτούν την εβδομάδα των Χριστουγέννων για τις εκλογές ενώ θεωρείται αναγκαίο να εξηγηθεί για μια ακόμη φορά  στους πολίτες το γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να πάμε τώρα σε εκλογές. «Ευαγγέλιο» σε αυτή την διαδικασία θα έχουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το mail Χαρδούβελη ότι οποίο περιλαμβάνει τα νέα μέτρα , τις περικοπές στις συντάξεις και τις απολύσεις του δημοσίου και το οποίο θα αποτελέσει την νέα συμφωνία ανάμεσα στην Κυβέρνηση και τους δανειστές.


σχετικα αρθρα