current views are: 2

24 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση10:57

Δήμας: Δεν δέχομαι να βγω πρόεδρος με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής

Μετά τη δεύτερη άκαρπη ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τα σενάρια και οι θεωρίες συνωμοσίας φούντωσαν. 

Δημοσίευση 10:57’
αρθρο-newpost

Μετά τη δεύτερη άκαρπη ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τα σενάρια και οι θεωρίες συνωμοσίας φούντωσαν. 

Γράφει η Τιτίκα Ανουσάκη
 
Μετά τη δεύτερη άκαρπη ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τα σενάρια και οι θεωρίες συνωμοσίας φούντωσαν. 
 
Ανάμεσά τους και το σενάριο εκλογής προέδρου με τη στήριξη της Χρυσής Αυγής, η κοινοβουλευτική ομάδα της οποίας απαρτίζεται από 16 βουλευτές. Το σενάριο αυτό έχει προκαλέσει πληθώρα αντιδράσεων στους κόλπους των κομμάτων της συγκυβέρνησης.
 
Ο ίδιος μάλιστα ο υποψήφιος πρόεδρος της Δημοκρατίας Σταύρος Δήμας φέρεται να δήλωσε σε στενά του πρόσωπα πως δεν πρόκειται να δεχτεί να εκλεγεί πρόεδρος με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής. 
 
Την ίδια ώρα πολλοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ αρνούνται αυτήν την εξέλιξη και δηλώνουν έτοιμοι να αλλάξουν ακόμα και τη δική τους ψήφο μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. 
 
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Mega, απέρριψε το ενδεχόμενο να δεχθεί η ΝΔ στήριξη από τη Χρυσή Αυγή. 
«Ούτε να το συζητάτε. Θα υπάρχουν βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι δεν θα ψηφίσουν Πρόεδρο σε περίπτωση που διαφανεί ότι η Χρυσή Αυγή… Κι αν χρειάζεται και εμού συμπεριλαμβανομένου…Εγώ αρνούμαι να συμπράξω σε εκλογή Προέδρου με τη Χρυσή Αυγή. Δεν πρόκειται να συμπράξω με τη δική μου ψήφο στη νομιμοποίηση της Χρυσής Αυγής, μέσα από την προεδρική εκλογή. Θα πω “παρών” και δεν θα το κάνω μόνο εγώ, εκτιμώ» τόνισε. 
 
Ο ίδιος εκτίμησε πως στην περίπτωση που οι πρώτοι βουλευτές της ΧΑ ψηφίσουν Στ. Δήμα, θα υπάρξει συνολικό σχέδιο και άμεση αντίδραση επισήμως από τη Νέα Δημοκρατία, ώστε να μην εκλεγεί Πρόεδρος και οι βουλευτές να ψηφίσουν «παρών».
 
 
Την ίδια ώρα και η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε πως «αν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας διαπιστώσουν πως η Χρυσή Αυγή προτίθεται να ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τότε «πολλοί» νεοδημοκράτες βουλευτές θα ψηφίσουν «παρών» στην τρίτη και κρίσιμη ψηφοφορία». 
 
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο οποίος στην ίδια εκπομπή δήλωσε: «Δεν δεχόμαστε στήριξη από εγκληματική οργάνωση».
 
«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση η Νέα Δημοκρατία να δεχτεί παράταση του βίου της κυβέρνησης της σημερινής, εξαιτίας του ότι θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την ψήφο της Χρυσής Αυγής» ξεκαθάρισε ο βουλευτής της ΝΔ, και αντιπρόεδρος της Βουλής. 
 
«.Εναπόκειται και στον κ. Δήμα βεβαίως που θα είναι ο εκλεγείς Πρόεδρος, ο οποίος πιστεύω ότι σε καμία περίπτωση δεν θα αποδεχθεί να είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που θα έχει εκλεγεί από ένα κόμμα που έχει χαρακτηριστεί από τη Δικαιοσύνη ως εγκληματική οργάνωση», πρόσθεσε. 
 
 
Και ο υπουργός Ναυτιλίας στο ίδιο πνεύμα διευκρίνισε ότι δεν θα ήθελε να δει τον Πρόεδρο να εκλέγεται με την ψήφο ναζιστών.  «Ο κάθε βουλευτής αναλαμβάνει τις ευθύνες του στην τρίτη ψηφοφορία» κατέληξε.
 
Από τη Χρυσή Αυγή πάντως διαψεύδουν πως θα ψηφίσουν υπέρ του Σταύρου Δήμα. 

σχετικα αρθρα