Με κοινή συνέντευξη τύπου ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Σπύρος Λυκούδης εγκαινίασαν την ένταξη του ανεξάρτητου βουλευτή στο «Ποτάμι».

Οι δύο πολιτικοί έδωσαν τα χέρια και υποσχέθηκαν «σύμπλευση στα νερά του "Ποταμιού"», με κοινό σύνθημα το «να τα αλλάξουμε όλα, χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα».

Όπως δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, «Το εκλογικό ταξίδι του "Ποταμιού" αρχίζει τώρα μαζί με τους Μεταρρυθμιστές που εκπροσωπεί ο Σπύρος Λυκούδης. Σήμερα, χτίζεται μια μεγάλη συμμαχία με σκοπό τη διάσωση της χώρας. Αυτή η χώρα θα σωθεί, αν σωθεί, απο τη συνωμοσία του καλού. Σε αυτήν σημαντικό ρόλο μπορεί να παίξει ο Σπύρος Λυκούδης και οι Μεταρρυθμιστές».

Και πρόσθεσε πως «Μολονότι δεν συζητήθηκε η συμμετοχή του κ. Λυκούδη και των μεταρρυθμιστών στα ψηφοδέλτια του "Ποταμιού", αυτό θεωρείται δεδομένο».

«Συμπλέουμε με το "Ποτάμι". Ο φορέας που θα πάμε στις εκλογές θα είναι το "Ποτάμι"», δήλωσε ο Σπύρος Λυκούδης ο οποίος με τη σειρά του ζήτησε: «να διαμορφωθεί μια ισχυρή δύναμη που θα ισορροπήσει την πολιτική ζωή του τόπου. Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί από θαρραλέες, δυνατές και προοδευτικές δυνάμεις».

«Η Δημοκρατία δεν μπορεί να στηρίζεται σε ναζιστές»

Οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι η χώρα δεν πρέπει να πάει τώρα σε εκλογές, δηλώνοντας πως πρέπει να προηγηθεί η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, η Συνταγματική Αναθεώρηση και η αλλαγή του εκλογικού νόμου. 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου για το ενδεχόμενο υπερψήφισης Προέδρου της Δημοκρατίας από τη Χρυσή Αυγή, Θεοδωράκης και Λυκούδης τόνισαν ότι δεν μπορεί να στηρίζεται η δημοκρατία μας από ναζιστές.

Σχετικά με την ίδρυση νέου κόμματος από τον Γιώργο Παπανδρέου, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι δεν πιστεύει ότι το Ποτάμι μπορεί να επηρεαστεί από τη δημιουργία άλλων κινημάτων.

Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου ήταν οι ανεξάρτητοι βουλευτές, Π. Τατσόπουλος και Γρ. Ψαριανός, η πρώην ευρωβουλευτής Άννυ Ποδηματά, ο πρώην βουλευτής Π. Κουναλάκης και η πρώην γγ του υπουργείο Εργασίας Αθ. Δρέττα.