Στους πολιτικούς αρχηγούς τα έψαλαν πολιτιστικοί σύλλογοι από όλη τη χώρα όπως είθισται κάθε παραμονή Χριστουγέννων.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τη σύζυγό του στο Μέγαρο Μαξίμου άκουσαν πρωί πρωί τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα και την αρχή έκανε ο σύλλογος «Νέοι Ορίζοντες» του δήμου Ευρώτα Λακωνίας.

Το πρωθυπουργό ζεύγος ευχήθηκε σε όλους «Χρόνια Πολλά» και η υπεύθυνη του συλλόγου έδωσε στον κ. Σαμαρά το βραβείο «Λιόπετρα», που είναι χαρακτηριστικό της Μάνης, καθώς πρόκειται για ένα κλαδί ελιάς πάνω σε μια πέτρα.

Αμέσως μετά, ο πρωθυπουργός άκουσε τα κάλαντα και από την μπάντα της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής και από προσκόπους και συγκεκριμένα από το Σώμα Ελλήνων Οδηγών. Ο πρωθυπουργός τα... άκουσε με μια μικρή καθυστέρηση καθώς, όπως ο ίδιος ανέφερε στους δημοσιογράφους, μιλούσε με τον πρωθυπουργό της Κίνας.

«Μου είπε να μεταφέρω στον ελληνικό λαό τις ευχές του» είπε ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτή την τηλεφωνική επικοινωνία έγινε συζήτηση για την επένδυση της Cosco και το ενδιαφέρον των Κινέζων για την ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων.

Ευχές στο Ευάγγελο Βενιζέλο

Η μπάντα της Αστυνομίας και τα παιδιά από την Κιβωτό του Κόσμου τα έψαλαν χτες στον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο κ. Βενιζέλος δέχτηκε τις ευχές από τους συλλόγους για ευτυχισμένα Χριστούγεννα.

Τα κάλαντα στον Αλέξη Τσίπρα

Ευχές, μαζί με κάλαντα, από τους συμπατριώτες του Ηπειρώτες, άκουσε στην Κουμουνδούρου και ο Αλέξης Τσίπρας, και ειδικότερα από το τμήμα χορωδίας και μουσικοχορευτικού ομίλου της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας.

Να είστε «ο απελευθερωτής του λαού από τη φτώχεια... από εσάς περιμένουμε πολλά» του ευχήθηκε ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής, Γιώργος Οικονόμου, ενώ του χάρισε ένα βιβλίο για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων.

Με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να επισημαίνει ότι, «οι Ηπειρώτες είναι περήφανος λαός που έχει πάντα ψηλά το κεφάλι». Ευχήθηκε, τέλος, το 2015 να είναι χρονιά αξιοπρέπειας και αισιοδοξίας.

Κουτσούμπας: Η επόμενη μέρα χρειάζεται ένα ΚΚΕ πιο δυνατό

Οι μέρες που έρχονται επιτάσσουν ο ίδιος ο λαός να βγει στο προσκήνιο, να καθορίσει αυτός τις εξελίξεις. Οι καιροί που έρχονται απαιτούν ακόμη πιο ισχυρό ΚΚΕ, η επόμενη μέρα μετά τις πιθανές ερχόμενες εκλογές χρειάζεται ένα ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για το λαό σημείωσε ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας αφού του έψαλαν τα κάλαντα.

«Έρχονται εποχές που πρέπει όλοι να χορέψουμε στους ρυθμούς του Πυρίχειου, του ποντιακού πολεμικού χορού που δείχνει τον ηρωισμό, τη λεβεντιά και την αντρειοσύνη. Κι όπως τραγουδούσαν οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης στα ποντιακά : «Ντο θ’ φτάμε τα παράδας και το πολά το βίον, το ΚΚΕ ασ’ όλεν το καλλίον. Καλή δύναμη, καλή υγεία σε όλους!»

Τα... άκουσε και ο Κουβέλης

Intime news foto agency

Μέλη του Χορευτικού Ομίλου Ποντίων «Σέρρα» έψαλλαν τα κάλαντα στον πρόεδρο Φώτη Κουβέλη και τα στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, αμέσως μετά,έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Χρόνια πολλά σε όλες και όλους! Εύχομαι αυτές τις ημέρες σε όλους κάθε ευτυχία και κάθε καλό. Να ξεπεράσουμε όλοι τις δυσκολίες που υπάρχουν. Όλη η κοινωνία, η οποία βρίσκεται κάτω από δύσκολες συνθήκες. Χρόνια πολλά, καλά Χριστούγεννα, δύναμη, κουράγιο και ελπίδα».