«Ο κόσμος είναι εξοργισμένος αυτή τη στιγμή, με τη συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ, διότι βλέπει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για πρόωρες εκλογές. Αν έχουμε πρόωρες εκλογές θα το πληρώσουν στην κάλπη» δήλωσε στο Βήμα fm η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, αναφερόμενη στην επιμονή του Αλέξη Τσίπρα σε πρόωρες εκλογές.

«Εάν ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του και γενικά όλη η παρέα μπορούσαν να φανταστούν τι τους περιμένει, σε περίπτωση που κηρυχτούν πρόωρες εκλογές και πόσο πολύ θα τους τιμωρήσει ο κόσμος για αυτή τη βουλιμία για την εξουσία που έδειξαν, θα έρχονταν τη Δευτέρα και θα ψήφιζαν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας» είπε μιλώντας στο Βήμα Fm.

Αναφερόμενη στην ψηφοφορία της Δευτέρας για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, η κυρία Βούλτεψη τόνισε ότι η πρόσκληση του πρωθυπουργού απευθύνεται σε όλους τους βουλευτές. «Αυτή είναι η τελευταία ψηφοφορία, η πιο κρίσιμη ψηφοφορία. Προσδοκούμε πάντα σε μια θετική ψήφο των βουλευτών ώστε να ολοκληρωθεί η πορεία της χώρας προς την έξοδο από το μνημόνιο» σημείωσε.

Τόνισε, επίσης, ότι «ο Πρωθυπουργός έδειξε έμπρακτα ότι έχει αναλάβει πάρα πολλές πρωτοβουλίες και έδειξε έμπρακτα ότι ενδιαφέρεται πάρα πολύ για τη σταθερότητα της χώρας και την πορεία της. Οι πρωτοβουλίες υπάρχουν αυτή τη στιγμή, οι προτάσεις υπάρχουν. Από εκεί και πέρα θα αναλάβει κι ο καθένας τις ευθύνες του», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Άλλος τρόπος για να βγούμε από το μνημόνιο δεν υπάρχει. Όλοι οι άλλοι τρόποι, που προτείνονται, είναι για βαθύτερη είσοδο  στο μνημόνιο. Η ανάγκη της χώρας αυτή τη στιγμή είναι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να ολοκληρωθεί η συμφωνία για την επόμενη μέρα και να τεθεί αυτή σε εφαρμογή. Γιατί η χώρα έχει υποχρεώσεις πολύ υψηλές μέσα στην επόμενη χρονιά και η χώρα δεν μπορεί να κάνει τέσσερις εκλογές σε πέντε χρόνια, αν βάλω και τις ευρωεκλογές, αν βάλω και τις περιφερειακές είναι περισσότερες».

 Για την επικοινωνία Τσίπρα - Κουβέλη 

«Ποια μπορεί να είναι η προγραμματική συμφωνία ανάμεσα σε μια ευρωπαϊκή δύναμη όπως λέει -και το πιστεύουμε όλοι πως είναι η ΔΗΜΑΡ- και στον ΣΥΡΙΖΑ, που δεν είναι ευρωπαϊκή δύναμη, και λέει ότι θα βαράει νταούλια, κλαρίνα, ζουρνάδες, λύρες, κ.λπ. και θα χορεύουν οι αγορές, οι Ευρωπαίοι, οι εταίροι;» διερωτήθηκε, ενώ τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να λέει η ΔΗΜΑΡ ότι θα κάνει προγραμματική συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενη δηλώσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη στις 7 Οκτωβρίου, ότι «δεν πρόκειται να προσαρμόσουμε κανένα πρόγραμμά μας στα μέτρα της ΔΗΜΑΡ». 

«Άρα, λοιπόν, εδώ κάποιος δεν λέει την αλήθεια. Πώς θα κάνουν προγραμματική συμφωνία; Η ΔΗΜΑΡ έχει συγκεκριμένες απόψεις για τη χώρα, για τις συμφωνίες, για την πορεία της» σημείωσε.