Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κινέζο ομόλογό του Λι Κετσιάνγκ είχε σήμερα ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με επίκεντρο το επενδυτικό ενδιαφέρον της Κίνας. 

Ο Λι Κετσιάνγκ επανέλαβε την πρόθεση της κινεζικής πλευράς για επιπλέον επενδύσεις, καθώς και τη συμμετοχή της Cosco στη διαδικασία αποκρατικοποίησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξέφρασε την ικανοποίησή του στον κ. Σαμαρά για την ολοκλήρωση του φιλικού διακανονισμού ανάμεσα στον ΟΛΠ και την Cosco, συμφωνία που οδηγεί σε πρόσθετες επενδύσεις ύψους 230 εκατ. ευρώ στο λιμάνι του Πειραιά και στη δημιουργία 1.000 θέσεων εργασίας.

Επιπέλον, οι δύο άνδρες συζήτησαν για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη δικτύων ταχείας διασύνδεσης του λιμανιού του Πειραιά με την ανατολική και κεντρική Ευρώπη, μέσω σιδηροδρομικών και οδικών υποδομών, στις οποίες η Κίνα είναι πρόθυμη να συμβάλει επενδυτικά, προκειμένου να καταστεί το λιμάνι πύλη διασύνδεσης της Ασίας με την Ευρώπη.

Στο επίκεντρο βρέθηκε το ελληνικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων η τη συμμετοχή κινεζικών εταιρειών σε ενεργειακά και κατασκευαστικά έργα, ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Λι Κετσιάνγκ για τη συνεχή εμπιστοσύνη και την έμπρακτη υποστήριξη της Κίνας στην Ελλάδα.

Από την πλευρά του ο κ. Κετσιάνγκ επανέλαβε την προσήλωσή του στους στενούς δεσμούς των δύο χωρών και στην προσωπική φιλία του με τον Έλληνα πρωθυπουργό.