Μπροστά τις μηχανές του νέου κόμματος βάζει, όπως όλα δείχνουν, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος θέλει να είναι παρών στις επόμενες εκλογές, καθώς η πιθανότητα εκλογής Προέδρου απομακρύνεται όλο και περισσότερο. 

Όπως έγραφε από χθες το newpost, ο πρώην πρωθυπουργός έχει λάβει τις αποφάσεις του και οι ανακοινώσεις θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα της τρίτης και τελευταίας ψηφοφορίας στις 29 Δεκεμβρίου, που θα κρίνει και το πότε (και εάν) θα πραγματοποιηθούν εκλογές.

Οι ετοιμασίες, μάλιστα, δεν περιορίζονται μόνο σε τεχνικό επίπεδο, την εύρεση γραφείων, την ονομασία και τα σύμβολα, αλλά φαίνεται ότι έχουν προχωρήσει στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη ορισμένα πρώην και νυν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, από το στρατόπεδο των Παπανδρεϊκών, έχουν συμφωνήσει να κατέβουν στο πλευρό του πρώην πρωθυπουργού.

Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας αναμένεται να μπει ο πρώην πρόεδρος της Βουλή Φίλιππος Πετσάλνικος, ενώ παρών θα είναι και ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ο οποίος αναμένεται να είναι υποψήφιος στην Κομοτηνή.

Ο Σωκράτης Ξυνίδης από την πλευρά του, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να κατέλθει στην εκλογική περιφέρεια της Ξάνθης, ενώ ο Μιχάλης Καρχιμάκης στη Β' Αθήνας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στα ψηφοδέλτια του νέου πολιτικού σχηματισμού, αναμένεται να ενταχθούν και ορισμένοι νυν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Ήδη έχουν πέσει στο τραπέζι και τα ονόματα των Θάνου Μωραΐτη και Φίλιππου Σαχινίδη

ΠΑΝ.ΒΕΛ.